Ubedljiv početak Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

17-07-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije u odbranu zlata na Svetskom prvenstvu u Budimpešti krenula je ubedljivom pobedom. U prvom kolu Srbija je savladala Južnu Afriku sa 21:5, a do kraja grupne faze takmičenja čekaju je mečevi sa Španijom i Grčkom.

Posle minut i po igre Miloš Ćuk je ostao sam i doneo je Srbiji vođstvo od 1:0. Međutim, minut kasnije Južna Afrika je poravnala i od tada je krenula serija Srbije. Redom su mrežu tresli Duško Pijetlović, Ćuk, Viktor Rašović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović, za ubedljivih 6:1 posle prve četvrtine.

Posle nekoliko minuta bez golova, Jakšić u drugom periodu nastavlja seriju, a potom se u strelce upisuju i Filip Filipović, odnosno dva puta Milan Aleksić, za prednost od 10:1, četiri i po minuta pre kraja prvog poluvremena. Tada je Južna Afrika postigla drugi pogodak, ali to nije poremetilo ekipu selektora Dejana Savića.

Andrija Prlainović je posle nekoliko promašaja zatresao mrežu, a zatim su pogađali i Dušan Mandić i, u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, Rašović – 13:2. Srbija je nastavila da uvećava prednost u trećoj deonici golovima Prlainovića, Nemanje Ubovića, Mitrovića, Aleksića i Pijetlovića, a u poslednjih osam minuta po gol su dodali Prlainović, Pijetlović i Jakšić.

Najefikasniji su bili upravo Jakšić, Prlainović i Aleksić, sa po tri pogotka.

Srbija – Južna Afrika 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Ubović 1, Aleksić 3, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu