Uspešna promocija vaterpola u Sidneju

09-03-2017

U spektakularnom ambijentu, u bazenu pored Bondi plaže u Sidneju, u četvrtak je odigran egzibicioni meč u okviru događaja Water Polo by the Sea. Utakmica je odigrana između reprezentacije Australije i All-star tima, za koji su ove godine nastupali i srpski vaterpolisti, Filip Filipović i Duško Pijetlović. Rezultat, koji je najmanje bitan, bio je 16:16. Zanimljivo je bilo na početku, kada su igrači prilikom predstavljanja morali da se pridržavaju za ogradu zbog velikih talasa, a neki su završili i u vodi. Nešto kasnije u vodi je iz istog razloga bio i sudija, te je publika, koja je popunila tribine pored bazena, mogla da uživa u interesantnim detaljima.

Za All-star tim igrali su Duško Pijetlović i Filip Filipović, koji je imao problem sa zglobom. Njih dvojica su se već uputili ka Beogradu, pošto se u nedelju okuplja reprezentacija Srbije, pred susret sa Nemačkoj u Svetskoj ligi.

Centar srpske reprezentacije, Duško Pijetlović, rekao je:

– Sjajan ambijent, otvoreni bazen na plaži Bondi uz samo more. Tradicionalna i uvek sjajno organizovana manifestacija. Čast je biti deo takve priče.

Događaj “Water Polo by the Sea”, pokrenuo je nekadašnji reprezentativac Australije, Tomas Valan, koji je četiri puta igrao na Olimpijskim igrama. Filipović je u Sidneju gostovao i pre dve godine, a istakao je da ima sjajnu saradnju sa Valanom i da podržava ovaj turnir.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu