Di Fulvio briljirao u ubedljivoj pobedi protiv Terase

19-10-2019

U drugom kolu Lige šampiona, vaterpolisti Pro Reka ostvarili su ubedljivu pobedu protiv španske Terase rezultatom 15:5, a briljantnu partiju pružio je italijanski reprezentativac, Frančesko Di Fulvio, koji je postigao šest golova. Pro Reko je nametnuo jak ritam i u prvoj četvrtini poveo 5:1.

Upravo je Di Fulvio postigao prvi i poslednji gol u toj seriji. Dva puta je bio precizan Nikša Dobud, a jednom Džozef Kajes. Filip Filipović je golom iz kontre otvorio drugi period, da bi u završnici prvog poluvremena Stefano Luongo i Andro Bušlje povisili na 8:2. Razlika je nastavila da raste u trećoj četvrtini, kada su ponovo precizni bili Luongo i Di Fulvio, a u strelce se upisao i Dušan Mandić. U poslednjem periodu Di Fulvio je još dva puta bio precizan, dok je konačnih 15:5 postavio Petro FIljoli.

Pro Reko – Terasa 15:5 (5:1, 3:1, 4:3, 3:0)

Pro Reko: Masaro, Di Fulvio 6, Mandić 1, Fijloli 1, Dobud 2, Luongo 2, Rencuto, Ečenike, Ivović, Filipović 1, Bušlje 1, Kajes 1, Prian.

Terasa: I. Agilar, Sanahuja 1, Mora, Alarkon, O. Agilar, Prieto, Sančez, Perikas 1, Baroso 1, Gutierez, 1 Rodrigez 1, Čičo, Sehura.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu