Ferencvaroš i Solnok u finalu Kupa Mađarske

26-09-2020

U finalu Kupa Mađarske u nedelju od 20 sati i 15 minuta na otvorenom bazenu „Alfred Hajoš“ u Budimpešti igraće vaterpolisti Solnoka i Ferencvaroša.

Takmičenje je nastavljeno posle gotovo mesec i po dana, pošto je sredinom avgusta sve odloženo na dan polufinalnih mečeva, kada je objavljeno da su četiri igrača Ferencvaroša pozitivna na korona virus. Iz istog razloga Solnok je u polufinalu igrao protiv BVSC-a, protiv kojeg je slavio 11:5, iako je do polufinala došao OSC. Međutim, klub iz Budimpešte već mesec i po dana ne igra utakmice jer je veliki broj igrača i članova stručnog štaba bio pozitivna na korona virus.

Već na poluvremenu današnje utakmice Solnok je vodio 6:0 i izvesno je bilo da će se Solnok plasirati u finale. Filip Filipović i Radomir Drašović su bili raspoloženi sa po dva gola, dok je pogodak više postigao Konarik.

Ferencvaroš je imao težeg rivala, ali je na kraju trijumfovao protiv Vašaša sa 13:9. Na poluvremenu je rezultat bio 7:3, Vašaš je prišao na tri gola zaostatka (11:8), ali nije imao snage da uradi nešto više, pa je aktuelni prvak države slavio. Janis Funtulis i Silard Janšik su bili najefikasniji sa po tri pogotka, dok je isti učinak kod gostiju imao Satmari.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu