Filip Filipović MVP Evropskog prvenstva u Barseloni: Saigrači čine ovo priznanje

28-07-2018

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, proglašen je za najboljeg igrača Evropskog šampionata u Barseloni.

Srpski vaterpolisti u finalu su posle peteraca pobedili selekciju Španije ukupnim rezultatom 12:10 i tako po četvrti put uzastopno postali šampioni Evrope. Filip je u finalu odigrao 343. meč za Srbiju i kao kapiten je podigao trofej.

Njemu je priznanje uručio Dejan Perišić, a Filipović je posle utakmice rekao:

Penali se ne vežbaju, za penal se neko rađa. Četvrti put uzastopno smo prvaci, nemam reči. Čestitke saigračima i hvala svima, stručnom štabu, hvala ljudima iz države za ovo nezaboravno leto. Mislim da smo se narodu odužili na najbolji način i da će vaterpolo sada krenuti na bolje. Ovo je velika stvar, mnogi su sumnjali u nas, ali ne i stručni štab i ljudi koji su u vaterpolu – rekao je Filipović.

Španija je vodila 3:1 i 5:3, ali je Srbija preokrenula.

Ekipa je zadržala veru. Mislim da smo mogli da završimo ovo i bez penala. Najbitnije je da Srbija večeras slavi. Pobeda je još jedna potvrda kvaliteta ovih momaka i srpskog vaterpola, koji zaslužuje najbolji mogući tretman.

O priznanju je rekao:

Čestitke mogu da uputim svojim saigračima, jer su oni najveći deo tog priznanja. Oni čine tu titulu, a ja samo ispred ekipe podižem trofej. Čast mi je što sam deo ovog društva.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu