Filip Filipović najuspešniji sportista Srbije u izboru OKS

29-12-2016

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, proglašen je večeras za najuspešnijeg sportistu Srbije u 2016. godini, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Priznanje za najuspešniji tim pripalo je muškoj vaterpolo reprezentaciji, Nikola Jakšić je najuspešniji mladi sportista, a Dejan Savić najuspešniji trener.

Srpski vaterpolisti ove godine su osvojili tri zlatne medalje, na Evropskom prvenstvu u Beogradu, na finalnom turniru Svetske lige u Kini i na Olimpijskim igrama u Riju.

– Dosta je truda i strpljenja bilo potrebno da bi došli do nje, ali uspeli smo – rekao je Filipović, koji će u narednom periodu biti kapiten reprezentacije.

– Daleko je Tokio, ali gledajući u jednog i drugog kapitena, teže ne može. Najveća odgovornost je definitivno biti kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, ali s obzirom na divne saigrače i ekipu koja nas prati van bazena, mislim da će biti puno lakše.

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović proglašena je za najbolju sportistkinju, dok je rvač Davor Štefanek dobio specijalno priznanje za najuspešnijeg u individualnim sportovima.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!