Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

26-12-2021

Kapiten Vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, po drugi put je izabran za sportistu godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, dok je Vaterpolo reprezentacija po 12. put najbolja ekipa. Dejan Savić je bio u konkurenciji za najboljeg trenera, a Marko Radulović i Vladimir Mišović su bili kandidati za najboljeg mladog sportistu.

Filipu Filipoviću je priznanje uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, dok je predstavnik OTP banke predao priznanje ekipi. Prisustvovali su Gojko Pijetlović, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Nikola Dedović, Duško Pijetlović, Đorđe Lazić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović i Stefan Mitrović. Andrija Prlainović i Branislav Mitrović nisu bili u Beogradu zbog klupskih obaveza, a Filipović je zamolio da im se na bini pridruži i selektor Dejan Savić.

Zaokružili smo fantastičnu priču. Ova generacija je potpomognuta mladim snagama upela nešto što nikome u istoriji sporta nije pošlo za rukom. Hvala dragom Bogu, momcima koji su izdržali sve ovo, naravno i našim trenerima, strunom štabu koji su nas trpeli sveove godine. Kada se završi ovako nema šta da se doda. Kada pogledam sve možda je moglo još nešto da se osvoji. Ostvarili smo svoje snove. Tokio je kruna karijere a za ostalo će se pobrinuti naši mlađi drugovi. Na najlepši načim smo rekli adio – zahvalio se Filip Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!