Filipović: Da izvučemo pouke, problem u pristupu

26-05-2017

Vaterpolisti Pro Reka drugu godinu zaredom poraženi su u polufinalu Lige šampiona od Juga.

Dubrovčani su odlično počeli, vodili su 3:0, da bi se Pro Reko u potpunosti vratio i stigao do vođstva od 7:6, zahvaljujući, pre svih, Filipu Filipoviću, koji je postigao četiri gola.

Kapiten reprezentacije Srbije rekao je posle meča da pritisak nije postojao zbog prošlogodišnjeg polufinala sa istim rivalom i da je znao da će se vratiti u meč.

– Spremali smo se za ekipu Juga i ovo polufinale. Nije bilo pritiska i znali smo da ćemo da se vratimo posle 0:3. Razlika na početku nije bila realna i nije pravi odnos razlike u kvalitetu. Nismo mogli do kraja da nametnemo svoj ritam, što nas je krasilo u većem delu sezone.

Pro Reko će za treće mesto igrati protiv Egera.

– Ostaje nam da se borimo za treće mesto i sledeće godine da probamo da probijemo taj led i posle dve sezone se vratimo u finale. Jug je ekipa koja zna da igra velike utakmice i na pravi način odigra ono što mi nismo znali. Ostaje nam da izvučemo pouke, jer i smo već drugu godinu daleko i blizu tog finala. Mislim da nije problem u igri, već samo u pristupu i našim glavama da li ćemo to da presečemo – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu