Filipović: Drago mi je što smo se vratili, videli smo gde smo

01-07-2018

Reprezentacija Srbije osvojila je po drugi put zlato na Mediteranskim igrama i tako napravila dobru uvertiru za Evropski šampionat, koji se igra od 14. do 28. jula u Barseloni.

Selektor Dejan Savić mogao je da bude zadovoljan posle meča sa Grcima.

Teška, tvrda utakmica sa greškama na obe strane ali pravo finale, zanimljivo za publiku. Greške su posledice umora, odnosno zbog umora smo situacije, koje u normalnom stanju lako rešavamo, sada pretvarali u katastrofalne greške. Mislim da smo zasluženo dobili. Dobili smo posle odmora vetar u leđa. Videlo se da se i Grci i mi spremamo za Evropsko u Barseloni i da smo kroz oubiljan u teretani i bazenu više vodili računa o fizičkoj pripremi nego i tehničko – taktičkim stvarima – rekao je Savić, dok je kapiten, Filip Filipović, istakao da su igrači videli gde su i na čemu treba da rade:

Najviše mi je drago što smo se vratili i što je na kraju sve zavisilo od nas. Ipak, oscilacije u igri i nedostatak koncentracije moraju da nas upozore. Ne mogu da nam se događaju onakve kontre. Utakmica za nauk. U Taragoni smo imali dve jake provere, sa Crnom Gorom na startu i sada u finalu. Videli smo gde smo i šta treba da radimo.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu