Filipović: Fokusirani smo na Tokio

14-12-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom u drugom kolu Svetske lige protiv Crne Gore (7:4) okončala je još jednu uspešnu godinu. Prekinut je niz osvajanja zlatnih medalja, ali i pored bronze na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, kapiten Srbije, Filip Filipović, zadovoljan je ostvarenim u ovoj godini.

– Nije realno očekivati da sve vreme budemo na tronu. Čak je i dobro što smo SP u Budimpešti završili na trećem mestu. To je izuzetan rezultat, koji će samo dodatno da nas motiviše na našem dugom putu ka Japanu. Srećan sam i što smo u odlučujućim trenucima igrali kao ekipa – kaže Filipović u razgovoru za Novosti.

Kako on ističe, sva takmičenja do Olimpijskih igara su usputne stanice.

– Više puta smo osvajali evropska i svetska prvenstva. Dokazali smo se i sada smo fokusirani na Tokio, gde ćemo pokušati da osvojimo drugo olimpijsko zlato zaredom. To je naš krajni cilj, a sve ostalo su usputne stanice na kojima ćemo se duže ili manje zadržati – jasan je kapiten Srbije.

Da misle na naslednike pokazali su olimpijski pobednici odlukom da im sa dve startne pobede olakšaju put ka finalnom turniru Svetske lige.

– To je bio plan za iduću godinu. Zato smo protiv Rumunije (12:3) i Crne Gore (7:4) igrali u najjačem sastavu. Dogovor je da oni nastave u Svetskoj ligi, a da tim sa SP u Budimpešti igra Evroligu. Najvažnije je EP sredinom jula u Barseloni, gde ćemo pružiti svoj maksimum – podvlači Filipović.

Kalendar je takav da će se finalni turnir Lige šampiona igrati od 7. do 9. juna u Đenovi, dok će se finalni turnir Svetske lige igrati od 28. maja. do 2. juna

– Jasno je da i da hoćemo ne možemo da igramo završnicu Svetske lige. Zato smo želeli da mlađima pomognemo da osvoje prvo mesto u grupi koje vodi na finalni turnir Svetske lige – zaključuje Filipović.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!