Filipović: Fokusirani smo na Tokio

14-12-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom u drugom kolu Svetske lige protiv Crne Gore (7:4) okončala je još jednu uspešnu godinu. Prekinut je niz osvajanja zlatnih medalja, ali i pored bronze na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, kapiten Srbije, Filip Filipović, zadovoljan je ostvarenim u ovoj godini.

– Nije realno očekivati da sve vreme budemo na tronu. Čak je i dobro što smo SP u Budimpešti završili na trećem mestu. To je izuzetan rezultat, koji će samo dodatno da nas motiviše na našem dugom putu ka Japanu. Srećan sam i što smo u odlučujućim trenucima igrali kao ekipa – kaže Filipović u razgovoru za Novosti.

Kako on ističe, sva takmičenja do Olimpijskih igara su usputne stanice.

– Više puta smo osvajali evropska i svetska prvenstva. Dokazali smo se i sada smo fokusirani na Tokio, gde ćemo pokušati da osvojimo drugo olimpijsko zlato zaredom. To je naš krajni cilj, a sve ostalo su usputne stanice na kojima ćemo se duže ili manje zadržati – jasan je kapiten Srbije.

Da misle na naslednike pokazali su olimpijski pobednici odlukom da im sa dve startne pobede olakšaju put ka finalnom turniru Svetske lige.

– To je bio plan za iduću godinu. Zato smo protiv Rumunije (12:3) i Crne Gore (7:4) igrali u najjačem sastavu. Dogovor je da oni nastave u Svetskoj ligi, a da tim sa SP u Budimpešti igra Evroligu. Najvažnije je EP sredinom jula u Barseloni, gde ćemo pružiti svoj maksimum – podvlači Filipović.

Kalendar je takav da će se finalni turnir Lige šampiona igrati od 7. do 9. juna u Đenovi, dok će se finalni turnir Svetske lige igrati od 28. maja. do 2. juna

– Jasno je da i da hoćemo ne možemo da igramo završnicu Svetske lige. Zato smo želeli da mlađima pomognemo da osvoje prvo mesto u grupi koje vodi na finalni turnir Svetske lige – zaključuje Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu