Filipović: Hvala ekipi što mi je omogućila da podignem trofej

25-06-2017

Srpski vaterpolisti danas su u Rusiji osvojili 11. zlato u Svetskoj ligi, a to je bilo prvo veliko takmičenje na kojem je kapiten bio Filip Filipović.

Levoruki vaterpolista u subotu je postao treći strelac svih vremena, a danas je podigao trofej. On se posle utakmice zahvalio igračima, stručnom štabu i Vaterpolo savezu.

– Za malo da se završi pogubno. Šalim se, hvala momcima što su mi omogućili da i ja jednom podignem pehar. Hvala stručnom štabu, ljudima iz MOS i VSS koji su nam omogućili da dodjemo ovde. Nadam se još većoj podršci. Možda smo dosadili ljudima iz sveta vaterpola, ali nimo našem narodu i ovo je jedini način da im pokažemo šta možemo da im damo i da im izmamimo osmehe. Hvala i onima koji nas nisu podržavali, možda će sada početi. Početak utakmice je bio loš ali ova ekipa sa Savićem zna kako se igraju finala. Moglo je i ubedljivije ali i sa ovim sam zadovoljan.

Selektor Dejan Savić rekao je:

– Odradili smo sve što smo planirali. Težak turnir za sve ekipe. Deo umora od jakih treninga se preneo na igru. Početak je bio psihološki loš. Kada smo počeli da mislimo na prave stvari počeli smo našu igru i zasluženo pobedili. Ostaje nam još glazura jer još malo ima do Svetskog prvenstva. Eto, FINA u kratkom periodu organizuje dva velika takmičenja ali koga to zanima kako se osećaju igrači.

Srbija je u finalu Svetske lige pobedila Italiju 10:9, posle velikog preokreta.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu