Filipović: Kada imamo ovakvu odbranu, milina je igrati

24-07-2018

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, mogao je, kao i selektor Dejan Savić i saigrači, da bude zadovoljan posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. Srbija je protiv Mađarske igrala sjajno, kako u odbrani, tako i u napadu.

Imali smo sjajan početak, odbrana i Bane su imali zatvorenu roletnu. Kada imate takvu odbranu zadovoljstvo je igrati. Mogli smo i više, ne sviđa mi se što smo stali ali verujem da će biti bolje u polufinalu jer tu nećemo imati pravo da stanemo – rekao je Filipović.

Savić je istakao:

Sam početak izuzetan u odbrani. Rezultat je to pokazao. Madjari krenuli posle sa jakim presingom, imali dosta isključenja ali su uspeli da dekoncentrišu naše igrače, umaraju pa smo imali loš procenat sa igračem više. To moramo da ispravimo u polufinalu.

Branislav Mitrović je briljirao na golu:

Mislim da je odbrana bila sjajna,to je zasluga cele ekipe a ja sam samo tu pohvatao neke šuteve. Negde sam i očekivao ovakav rasplet jer smo bili mnogo odmorniji od njih. Oni su igali osminu finala. Na početku smo svežinom napravili razliku i posle je održavali. Neka ostane enigma da li smo stali ili nismo.

Nikola Jakšić je bio najefikasniji sa tri gola:

Hteli smo da krenemo maksimalno ozbiljno i tako je bilo. Imali smo 5:0, održavali smo rezultat do kraja. Imaćemo snagu za polufinale ali neka se zna naš recept korak po korak.

Andrija Prlainović je vratio formu posle povrede:

Odlično je bilo, padovi su normalni kada imaš pet razlike. Imali su veliku želju da se vrate, ali smo sve dobro kontrolisali i ta odbrana je sve držala. Još dva tri šuta nisu ušla, nadam se da će ući u polufinalu. Samo da zadtržimo ovu koncentraciju, Bane je bio fenomenalan. Naših 15 moćnih minuta ali odbrana sve vreme solidna. Dule Pijetlović takodje odličan, ma svi…

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu