Filipović i Mandić briljirali u pobedi protiv Sport Menadžmenta

05-11-2017

U derbiju trećeg kola italijanskog vaterpolo šampionata, Pro Reko je na svom bazenu pobedio Sport Menadžment rezultatom 13:9, a u trijumfu su se istakli srpski reprezentativci, Filip Filipović i Dušan Mandić, koji su postigli po tri gola. Na drugoj strani, jednom se u strelce upisao Radomir Drašović.

Utakmicu je golom sa krila otvorio Nikolo Figari, a zatim je, posle kontra napada, Mišel Bodegas duplirao vođstvo. Valentino Galo je smanjio, a potom su mrežu Sport Menadžment tresli Filipović, Frančesko Di Fulvio i Đakopo Alesijani, za prednost domaćih od 5:1. Galo je u završnici prvog perioda postigao još jedan gol, a posle tri minuta igre u nastavku Petro Filjoli je dodatno smanjio zaostatak gostiju (5:3). Do kraja prvog poluvremena Filipović i Filjoli su se još po jednom upisali u strelce – 6:3.

Prava goleada viđena je u trećem delu meča, posle kojeg je pobednik bio poznat. U prvom delu tog perioda Filipović, Figari i Mandić su donelu Pro Reku velikih šest golova prednosti (9:3), a posle pogotka Sport Menadžmenta, mreža gostiju zatresla se još tri puta, za prednost od 12:5. U preostalom delu meča Sport Menadžment je samo, koliko-toliko, ublažio poraz.

Filipović i Mandić su bili najefikasniji, sa po tri pogotka, a po dva su dodali Di Fulvio i Figari.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu