Filipović MVP Svetske lige: Večeras je bila velika stvar biti Srbin

23-06-2019

Srpski vaterpolisti po 12. put su osvojili Svetsku ligu i tako već sada obezbedili plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Posle prave drame, Srbija je po pljusku pobedila Hrvatsku 12:11, a Filipović je odigrao maestralno u završnici. Kapiten Srbije postigao je tri gola u nizu, a pri rezultatu 11:11 iskoristio je peterac 17 sekundi pre kraja. Očekivano, proglašen je za najboljeg igrača utakmice, ali i celog finalnog turnira.

Posle utakmice, on je govorio o nenormalnim uslovima, ali i o velikom ponosu koji oseća.

– Video sam da se i golman bunio kod peterca zbog vremena. Radio je to sa punim pravom, jer je podvig za obe reprezentacije što su igrale po ovakvom vremenu i nenormalnim uslovima. Podvig je što smo uopšte završili meč – rekao je on za TV Arena sport.

Filipović je sportski čestitao i rivalima.

– Borili su se, igrali do kraja, bili izuzetan protivnik… Ali, ovi momci su još jednom pokazali ono što krasi i njih i ovu zemlju – inat i neodustajanje.

Kapiten „delfina“ priznao je da nikad nije nastupao u ni u približno teškim uslovima, pa otkrio zbog čega će pamtiti utakmicu.

Bilo je teško koliko i ovo nevreme. Ovo nisam doživeo u karijeri. Publika je bila nestvarna po ovakvoj provali oblaka i nevremenu. Velika čast i u ime celog tima zahvalio bih se publici. Ovo je njihova titula. Mi im se poklanjamo i zahvaljujemo na podršci. Večeras je bila velika stvar biti Srbin.

U kratkom i veoma teškom turniru, Srbija je uradila veliku stvar i izborila kartu za Olimpijske igre.

– Ostvarili smo cilj i te kako teško, ali ova ekipa je mnogo puta pokazala da ima veru u sebe i to je dokazala još jednom. Ovo je bilo naše remek delo za ovu godinu.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Hrvat Marko Bijač, dok je najbolji strelac Japanac Iniba Jusuke sa 24 pogotka.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu