Filipović: Navikli smo na pritisak

29-07-2016

Srpski vaterpolisti odradili su večeras na bazenu u Košutnjaku poslednji trening pred odlazak na Olimpijske igre. Pre treninga, vaterpolisti su obavili fotografisanje i razgovarali su sa novinarima.

– Osvežili smo se malo posle priprema i intenziteta koji je bio udarnički do pre par dana. Svaki olimpijac koji krene put Rija mora da sanja ili makar da se nada najvišem odličju. Mi nismo izuzetak, pogotovu što imamo prava na optimizam s obzirom na rezultate koje smo ostvarili u proteklom periodu – rekao je Filipović na poslednjem treningu pred odlazak na Olimpijske igre.

Srpski vaterpolisti su se već navikli na pritisak i ogromna očekivanja javnosti.

– Pritisak je još veći u odnosu na sva ostala takmičenja. Voleli bismo ovog puta odemo odemo bez pritiska, a to je nemoguće. Svi od nas očekuju zlato, a podsetiću vas da je najveća konkurencija u timskim sportovima u Riju upravo u vaterpolu, jer sigurno osam ekipa pretenduje da osvoji medalju. Mislim da nas svi ostali proglašavaju za prve favorite samo da bi nam otežali, a ne da bi nam olakšali. Ali, osim nas nema tu nekih prevelikih favorita – rekao je Filipović i nastavio:

– S obzirom na važnost turnira, mislim da nismo baš toliki favoriti u odnosu na ostale, a naravno da ćemo se truditi da se u toku šampionata dižemo i da dokažemo, pre svega nama samima, koliko vredimo i da ovaj vaterpolo koji igramo poslednjih godina nije slučajno najbolji i najlepši na planeti – dodao je on.

Srbija je u maju u Svetskoj ligi izgubila od Crne Gore na peterce. Na isti način pre dve nedelje u Boru slavila je Grčka, a pre nekoliko dana u Italiji domaća reprezentacija je trijumfovala protiv Srbije. Porazi su, čini se, došli u pravom trenutku.

– Iskreno mislim da jesu i drago mi je da se toliko priča o tim porazima. Ne bih da umanjim značaj samog turnira u Boru, ali je taj meč takmičarski bio beznačajan. Porazi su došli u pravom trenutku i voleo bih da novinari malo više pišu o tome. Sa druge strane, zahvalan sam im ako i posle tih poraza veruju u nas. To ništa ne znači, ali služi kao opomena i pokazuje da nismo nedodirljivi, već da sav naš kvalitet i snagu moramo da pokažemo u vodi – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu