Filipović: Ne razmišljamo o rivalu, sve zavisi od nas

22-07-2017

Srpski vaterpolisti ostvarili su plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, gde će u utorak od 16 sati i 10 minuta igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Brazil i Australija.

Direktnim plasmanom u četvrtfinale Srbija je dobila tri slobodna dana. U subotu je odrađen jedan trening, a posle njega su selektor Dejan Savić i vaterpolisti razgovarali sa novinarima.

Kapiten reprezentacije, Filip Filipović, rekao je da Srbija može u polufinale ako nastavi ovako da igra.

– Arhivirali smo grupu. Ako ponovmo odbranu koja je protiv Grčke i Španije bila na visokom nivou, možemo u polufinale i to je jedan od ciljeva. Trudićemo se da i posle toga sve bude u našim rukama. Imena rivala nisu bitna, videli ste to u dva susreta. Imamo u bazenu kvalitet i moć. Van bazena, nismo vešti da i njih prevladamo. Ne mislim na teorije zavere već na jasnu želju svih da nas pobede.

Dolazi odlučujuća faza?

– Da, mirni moramo da budemo u četvrtfinalu iako ćemo verovatno želeti da ga što pre rešimo, pa su moguće i oscilacije. To je nekad i najvažnija utakmica na turniru. Ne razmišljam o rivalu, ko bude bio bolji u osmini finala igraće protiv nas. Ako Bog da i prođemo dalje onda ćemo nastaviti da težimo najvišim ciljevima ne birajući protivnika.

Organizacija?

– Na zavidnom nivou. Čudna je odluka FINA da nas drže 20 minuta napolju pred utakmicu. Sve urađeno u pripremi tada pada u vodu a onda nas požuruju da što pre počne susret. Ovde je sport za nas i zanimljivije je gledaocima da se čuje naš razgovor u krugu za pozdravljanje. Ne planiramo da se žalimo, sve smo prihvatili kao druge ekipe.

Prvi put kapiten na velikom takmičenju?

– Iskreno ne razmišljam na taj način zahvaljujući saigračima. Kažem, kao i uvek do sada privilegija je da budem sa njima. Ko je na prvom mestu nije bitno, ko će nešto reći u vodi, takođe, svako ima pravo da kaže. Ponavljam, nije breme ali zahvaljujući njima doživaljavam ovo da sam kao jedan od njih.

Sve zanima šta kapiten kaže saigračima u vodi pred utakmicu.

 – Samo da smo okrenuti sebi i da sve zavisi od nas. Da radimo ono što najbolje znamo a igrači to sve znaju. Jako je lep posao biti kapiten.

Poredili su vas Mađari sa Mesijem ?

– Svako ima pravo da pravi poređenja. Zaista ne volim da se sa nekim poredim ali ako se nekome to sviđa šta ja da radim. I nemam takve preteznije. Možda jeste to čast ali imam svoj put.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu