Filipović: Nole je naš šampion, jedva čekamo početak EP

15-07-2018

U Barseloni je danas održana konferencija za novinare, pred početak Evropskog prvenstva za muškarce.

Vaterpolistkinje su startovale u subotu, a u ponedeljak prvo kolo igraju vaterpolisti. Na konferenciji su se novinarima obratili predstavnici domaće Španije, kao i dve najbolje svetske selekcije, Hrvatske i Srbije. Selektor i kapiten Srbije, Dejan Savić i Filip Filipović, ponovili su da je atmosfera dobra, da ekipa jedva čeka da počne takmičenje i da najvažniju utakmicu očekuju u četvrtfinalu.

Savić je posle konferencije istakao:

Sve je u najboljem redu, kao i na svakom velikom takmičenju. Mi smo došli malo ranije, imali smo četiri odlična treninga sa reprezentacjom Španije. Malo smo odmarali ekipu i već od sutra smo spremni za početak. Glupo je da kažem da je grupa laka, ali ćemo pokušati kroz te utakmice da napravimo malo jače treninge, da bi ušli što spremniji u nastavak takmičenja. Sve je u redu, jedva čekamo početak takmičenja.

Filipović je najpre čestitao Novaku Đokoviću plasman u finale Vimbldona:

Po završetku ove konferencije idemo polako svi u sobe da pratimo finale Vimbldona, tako da mislim da će se naglo poboljšati atmosfera. Mi imamo svog šampiona i hteo bih Noletu da čestitam ovo finale. Šta god da bude, on je samo dokazao klasu, tako da što se nas tiče mi svog pobednika već imamo – rekao je kapiten Srbije i dodao:

Počinjemo sutra, ali onaj pravi ispit biće utakmica protiv Rusije i ono što nas bude čekalo u četvrtfinalu, što će biti najteži meč na turniru.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu