Filipović o jubileju: Biće još mnogo golova, hvala ekipi

21-07-2016

U pripremnoj utakmici, koja je poslužila i kao generalna proba pred nastup na Olimpijadi, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je na Tašmajdanu Mađarsku rezultatom 12:11. Utakmicu je obeležio jubilej Filipa Filipovića, koji je postigao 500. gol za reprezentaciju. On je trenutno četvrti strelac svih vremena, a ispred njega su Aleksandar Šapić, Milivoje Bebić i Igor Milanović.

– Dobra uvertira pred prvi meč na Olimpijskim igrama. Mađarska je promenila stil igre i to će ih krasiti u Riju. Završili smo jedan težak period, sada je potrebno da se malo odmorimo i da uhvatimo dah pred ono što je najvažnije – rekao je Filipović, koji je postigao večeras i 501. gol za reprezentaciju.

– Biće ih još mnogo, nadam se. Hvala ekipi, to je njihovo delo. I svaki gol, kao i do sada, ne ide na ime Filipa Filipovića. Ponosan sam i srećan što sam deo ove ekipe.

Do početka Olimpijskih igara ostalo je još nešto više od dve nedelje.

– Za to smo se spremali četiri godine, ali i tokom cele karijere. Biće to veliki ispit za celu generaciju. Imali smo ih mnogo, položili smo sve. Najbitnije je da svi budemo zdravi. Ići ćemo od utakmice do utakmice, jer drugačije ova ekipa ni ne zna. Biće teško, podizaćemo u toku turnira i voleo bih da nas pogleda sportska sreća. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji je svi priželjkuju – zaključio je Filipović, koji je sa saigračima dugo posle utakmice delio autograme i slikao se sa navijačima.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu