FILIPOVIĆ O MEČU IZ 2006. GODINE: Moje prvo veliko i najdraže finale

20-07-2016

Srpski vaterpolisti u četvrtak će prvi put posle skoro 10 godina odigrati utakmicu na otvorenom bazenu SRC “Tašmajdan”. To će biti generalna proba za ekipu Dejana Savića pred put na Olimpijske igre, koje počinju 5. avgusta. Protivnik je, kao i pre 10 godina u finalu Evropskog prvenstva, reprezentacija Mađarske.

– Nadamo se će Mađari igrati u punom sastavu, koji će selektor Tibor Benedek voditi na Olimpijadu, pošto za ova dva dana nismo imali priliku da odmerimo snage sa njima. Utakmica će poslužiti kao velika generalna proba za ovu generaciju, pred odlazak na Olimpijske igre – rekao je Filipović i nastavio:

– Do sutra ćemo se odmoriti i probaćemo da damo svoj maksimum. Pre svega zbog nas, da vidimo koje segmente treba da popravimo, a onda i zbog publike, koja će, nadam se, doći u pozamašnom broju. Ne bih voleo da se potvrdi, kao svih prethodnih godina, da je u Beogradu najlošija poseta kada se igraju utakmice bez većeg rezultatskog značaja.

Akteri finalnog meča na Evropskom prvenstvu 2006. godine bili su i sadašnji selektor Srbije, Dejan Savić i reprezentativci: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić i Slobodan Nikić. Srbija je tada pred punim tribinama pobedila Mađarsku 9:8.

– Samo će iste ekipe igrati i nadam se da će atmosfera biti na nivou. Ne mogu da kažem onakva kakva je bila 2006. godine, jer je to meni prvo veliko i najdraže finale.

Utakmica između Srbije i Mađarske igra se u četvrtak od 18 časova na Tašmajdanu, a ulaznice za taj meč mogu se kupiti po ceni od 300 dinara na svim prodajnim mestima Eventima.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu