Filipović: Osvajanje domaćeg trofeja ima drugačiju vrednost

06-03-2018

Italijanski Pro Reko u nedelju je po 13. put osvojio Kup Italije, pošto je u finalu pobedio velikog rivala, Brešu, rezultatom 7:5.

Interesantno je da je Filipu Filipoviću ovo sedma sezona u Pro Reku, ali da je sada prvi put osvojio domaći Kup sa ovim klubom. Naime, u prve dve sezone u Đenovi, od 2009. do 2011. godine, on je igrao samo Ligu šampiona, a potom je u sezoni 2011/2012 odigrao samo 10 mečeva u domaćem prvenstvu, a nastupao je i u Regionalnoj ligi. Od 2014, kada se vratio u Italiju iz Kragujevca, srpski reprezentativac je tri sezone igrao samo evropske utakmice, a prošlog leta se dogovorio sa klubom da ove sezone igra u svim takmičenjima. Filipović je u Kupu bio veoma raspoložen, te je na pet mečeva postigao 15 golova.

Ovo je moj prvi Kup, iako sam već godinama ovde, ali sam igrao samo evropske utakmice. Drago mi je zbog osvajanja ovog trofeja, zato što ima malo drugačiju vrednost. U Italiji je zbog raznih okolnosti nekada teže osvojiti prvenstvo ili Kup, nego nešto u Evropi. Imali smo dosta naporan period, ali smo bili jači od protivnika i cele situacije. U finalu smo relativno lako pobedili i raduje me što smo uspeli i drugi put da savladamo Brešu. Mislim da ni u jednom trenutku nije bilo dovedeno pitanje pobednika i drago mi je što smo bili tako sigurni u finalu.

Pro Reko u domaćem šampionatu igra dosta sigurno i posle 15 kola je prvi na tabeli sa maksimalnih 45 bodova. U Ligi šampiona je takođe prvi na tabeli sa 24 boda iz devet mečeva, dok drugoplasirani Eger ima 19. Ipak, sigurno je da će ekipi biti teže u odlučujućim mečevima pošto zbog zdravstvenih problema Vladimir Vujasinović od početka sezone nije mogao da računa na Sandra Sukna, a klub je posle nekoliko meseci raskinuo ugovor sa kapitenom Hrvatske.

Naše ambicije se nisu promenile i nikad se neće promeniti u Pro Reku. Svakako da će nam bez Sukna put biti znatno otežan i ne možemo da kažemo da smo prvi favoriti za osvajanje, ali naravno, želimo i pokušaćemo da osvojimo trofej.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu