Filipović: Ovo je veliki teret za igrače, ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN

14-02-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je danas u Split, gde se od četvrtka do nedelje igra prva faza novog vaterpolo takmičenja – Evropa kupa.

Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Grčkom, Holandijom i Maltom, koja će biti i prvi rival, u četvrtak od 17 sati i 30 minuta. Dan kasnije, u isto vreme, Srbija će igrati sa Grčkom, a u subotu ekipu selektora Dejana Savića očekuju dva meča. Najpre protiv Holandije od 10 i 30, a zatim i protiv domaće Hrvatske, od 19 sati.

Kapiten Srbije, Filip Filipović, istakao je da je ovo veliki teret za igrače, koji ispaštaju zbog sukoba dve federacije.

Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist.

Dejan Savić je rekao da će svih 15 igrača dobiti šansu.

Ovde želimo da ostvarimo prolaz a u Budimpešti „pucamo“ na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja.

Vaterpolo Evropa Kup

Grupa A (Mađarska): Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija, Gruzija.

Grupa B (Hrvatska): Srbija, Grčka, Hrvatska, Holandija, Malta.

Grupa C (Italija): Crna Gora, Italija, Rusija, Nemačka.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu