Filipović ponovo u Kragujevcu, Solnok sa Radničkim za polufinale Kupa Evrope

17-03-2021

Vaterpolisti Solnoka u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Evrope sastaju se sa Radničkim u Kragujevcu, a taj meč se igra u sredu, 17. marta od 20 časova. Na taj način u Kragujevac će se vratiti Filip Filipović, koji je proveo dve sezone u ovom klubu. Od 2012. do 2014. kapiten Srbije i nekadašnji kapiten Radničkog odigrao je za taj klub 74 utakmica i postigao 199 golova, a sa Kragujevčanima je osvojio upravo Kup Evrope 2013. godine.

U razgovoru za sportski Žurnal, Filipović je rekao da ne beži od uloge favorita u ovom meču.

– Ne bežimo od te uloge, ali u prvom susretu sigurno nismo u prednosti. Dao bih ulogu favorita Radničkom. Uopšte ne znam u kojem ćemo sastavu da igramo. Ne radi se o koroni, već o povredama i bolestima. Neki momci nisu ušli u bazen sedam, osam dana – kaže Filipović za Žurnal i dodaje:

– Naše je da uradimo što je moguće više, da ostvarimo takav rezultat koji nam omogućava da, nadam se kompletni, u revanšu ostvarimo konačan uspeh.

O Radničkom je imao samo lepe reči:

– Vidim da su u zaletu, rad i atmosfera im daju rezultate. Glavna osovina su Dobožanov i Rašović, mada naš rival ima još kvalitetnih igrača.

U preostala tri četvrtfinalna duela sastaju se Mladost i Vuljagmeni, OSC i Sabadelj, odnosno Dinamo Moskva i Crvena zvezda.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu