Filipović pred derbi sa Brešom: Verujem u ovu ekipu, svaki bod je važan

01-11-2018

U velikom italijanskom derbiju, ali ujedno i najzanimljivijoj utakmici u grupi A u drugom kolu Lige šampiona, vaterpolisti Pro Reka u subotu od 19 sati gostuju ekipi Breše, od koje su bili bolji u prethodnim mečevima, ali neće zaboraviti četvrtfinale evropskog takmičenja, kada su tek posle peteraca slavili.

Sada će selekcija Ratka Rudića biti oslabljena, pošto neće igrati Mišel Bodegas, a pod znakom pitanja je Dušan Mandić. Ipak, na desnoj strani su sigurni Gonzalo Ečenike i reprezentativac Srbije, Filip Filipović, koji je pred ovaj meč rekao da veruje u ekipu, ali da zna da će biti izuzetno teško.

Idemo tamo bez Mišela Bodegasa, dok je Manda pod znakom pitanja, tako da nismo kompletni. Biće izuzetno teško, znamo kako igra Breša na svom bazenu i šta možemo da očekujemo od njih. Imaju Gala i Filjolija, biće teže nego prošle sezone, a očekujem i bolju utakmicu, lepu atmosferu i ovo će biti veliki meč koji italijanski vaterpolo zaslužuje na evropskoj sceni.

Pro Reko je u prvom kolu pobedio Crvenu zvezdu u gostima.

Verujem u ovu ekipu, ali ovo će nama biti prvi veliki ispit ove sezone. To verovatno neće biti najlepši vaterpolo, ali biće prisutna želja, jer smo u takvoj grupi da nam je svaki bod zlata vredan, pa čak i ako bude nerešeno, za nas je to bitno. Pro Reko više nije favorit u Ligi šampiona i tu činjenicu treba da prihvatimo, pre svega mi, a onda navijači, odnosno javnost.

Vaterpolisti Breše na startu Lige šampiona savladali su u Bukureštu rumunsku Steauu sa 8:5.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu