Filipović pred finale: Crna Gora ima tim za poštovanje

23-01-2016

Na konferenciji za medije pred finalni meč na Evropskom prvenstvu protiv Crne Gore reprezentativci Srbije su dali svoja predviđanja.

– Tim su za poštovanje. Nedavno smo ih pobedili u Budvi ali sam i tada rekao da ta razlika nije bilo realna. Stigli su do finala i sada nemaju nazad. Imali su imperativ Rija, rešili su ga uspešno. Mislim da imaju neke nedostatke i to ćemo probati da iskoristimo. Dve su utakmice odigrali skoro besprekorno. U svakom meču sa nama imali su veliki motiv. Sa Gojkovićem su pokazali napredak i biće veliki kandidati za osvajanje Rija i sa šansama da u finalu u Beogradu ostvare uspeh. Gojković je sa njima dugo igrao, zna ih u dušu, preneo im je neko znanje. Lep vaterpolo, jaka odbrana  Sa ovom publikom, mislim, da imamo šanse – rekao je Filip Filipović, dok je mladi Dušan Mandić dodao:

– Sjajan karakter, vrhunska odbrana iz koje crpe napad. Izdržali su loše suđenje protiv Italijana. Jedva čekam. Nikada nisam uživao u vaterpolu kao ovih dana i pitanje je da li ću ikada tako da uživam.

Branislav Mitrović je sjajno branio protiv Grčke:

– Imaju pozitivnu energiju, sa dosta emocija nadoknađuju neke stvari.  Finale je praznik. Zbog toga vredi da se trenira. Veliki je odziv i mislim da nam se publika na taj način i zahvaljuje za ono što smo radili proteklih godina.

Andrija Prlainović je kazao da Crna Gora ima bekove koji su među najboljima na svetu.

– Imaju odličnu odbranu, Jokić i Ivović su među najboljim bekovima  u svetu. Iz odbrane dobijaju energiju koja im daje rešenja  u napadu. Biće neizvesno. Drago mi je da se igra pred toliko gledalaca. To je dokaz da ljudi vole vaterpolo.

Filipović, Gocić i Nikić igraju za peto evropsko zlato.

– Samo mislim kako da pobedimo rivala koji je sjajan tim. Biće teško, meč za pamćenje, pred rekordnim brojem gledalaca. Zaslužili smo tako nešto – kazao je Nikić, a Gocić je dodao:

– Ove utakmice se igraju srcem. Treba biti hladan koliko se može. Šta da kažem o Crnogorcima a da to nije rečeno. Najteži protivnik.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu