Filipović pred finale EP: Znamo kako se igraju ove utakmice

27-07-2018

Srpski vaterpolisti u subotu od 22 sata i 15 minuta igraju finale Evropskog prvenstva u Barseloni, a protivnik u borbi za zlato biće domaćin takmičenja, Španija.

Ovo je za Srbiju četvrto uzastopno finale, a selekcija Dejana Savića osvajala je zlato 2012. u Ajndhovenu, 2014. u Budimpešti i 2016. u Beogradu. Protiv Španije se igralo u finalu Svetskog prvenstva 2009. godine u Rimu, a tada je Srbija posle peteraca bila bolja. Dve selekcije su se sastajale 38 puta, a Srbija je 32 puta slavila. Španci su bili bolji u duelu sa bronzu na Svetskom prvenstvu 2007. u Melburnu, a pre pet godina, upravo u Barseloni, Španija je u duelu za plasman od petog do osmog mesta bila bolja.

Španci su bili sjajni. Igrali su nerešeno sa Crnom Gorom, pobedili su Grčku i Italiju. U subotu će imati veliku podršku navijača. To znaju i srpski igrači, a pred tu utakmicu, kapiten Srbije, Filip Filipović, rekao je:

– Ništa novo, brzi su, odlična kontra i grupna i individualna. Presing je takođe nezgodan. Perone im znači za izletanje u kontru. Znamo koji su im aduti, posebno akcije sa igračem više. Međutim, sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana a ne da mnogo razmišljamo o Špancima mada mi je drago da su oni a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu