Filipović pred meč sa Grčkom: Glas navijača je za nas igrač više

19-01-2016

Srpski vaterpolisti sa respektom prema odličnoj grčkoj ekipi ali i verom u sopstveni, toliko puta dokazan, kvalitet očekuju sutrašnje polufinale EP sa Grčkom. Na konferenciji za medije o Grcima je biranim rečima govorio kapiten Živko Gocić.

– Očekuje nas teška utakmica, oni su treći na svetu i igraju sve bolje. Niko ne sme da očekuje lak meč. Imaju stabilnu ekipu bez velikih zvezda koji igraju disciplinovano. Odlična odbrana, sjajna realizacia igrača više su grčki aduti. Polufinale je uvek teško bez obzira ko je na drugoj strani.

Slobodan Nikić je dodao:

– Turnir tek počinje, prava nokaut faza. Stalno smo ih dobijali i siguran sam da i sada imamo prednost, Ali to nije formalnost jer u poslednje vreme pokazuju veliki napredak. Jedino je važno da odigramo našu igru. Tada neće biti problema.

Filip Filipović je pozvao publiku:

–  Neka grmi Arena, neka bude najjače navijanje. Imamo najtežeg mogućeg protivnika u polufinalu. Ko ima kartu i ne može da dodje neka je da nekome. Glas navijača je naš igrač više. Znamo šta možemo da očekujemo a opet imamo pravo na optimizam. Igramo kod kuće, pred svojom publikom i mi se pitamo.

Selektor Savić izuzetno ceni Grke:

– Namerno smo se zajedno pripremali u Atini početkom godine. Dobro se poznajemo i siguran sam da ćemo sa tih priprema i analizom utakmica Grčke ovde imati šta da vidimo. Odlična odbrana, dug napad do poslednjeg sekunda. Samo to može da bude i naša šansa. Selektor Vlahos u timu ima osim dvojice sve igrače Olimpijakosa koje trenira. Moramo da odigramo vrhunsku odbranu a iz toga će doći napad. Činjenica da obe ekipe imaju olimpijsku vizu ništa ne znači. Ovo je Evropsko i igramo za rezultat. Sklonili smo opterećenje i naše i ono sa strane i sa publikom činimo jedinstvo u nastojanjima da ostvarimo željeni rezultat.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu