Filipović pred meč sa Hrvatskom: Čeka nas veliki posao, odlučiće želja i agresivnost

25-07-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije u četvrtak od 20 sati i 30 minuta igra polufinale Evropskog prvenstva, protiv Hrvatske. Srpski vaterpolisti su u utorak u četvrtfinalu pobedili Mađarsku 8:5, a posle te utakmice selektor Dejan Savić i igrači rekli su da su zadovoljni igrom u odbrani, koja je veoma važna za naredne dve utakmice.

Srbija vodi 13:10 u pobedama, ali su Hrvati dobili poslednje tri utakmice. Danas će srpski vaterpolisti odraditi dva treninga, a posle prvog su razgovarali sa novinarima.

Kapiten Srbije, Filip Filipović, rekao je:

Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima. Iako je to na momente i moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost, ali će trebati i malo sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva, tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu a odgovor stiže u četvrtak.

U drugom polufinalu u četvrtak od 22 sata igraju Španija i Italija.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu