Filipović: Prezadovoljan sam u Pro Reku

28-10-2015

Vaterpolista Pro Reka Filip Filipović uoči susreta sa Galatasarajem dao je intervju za klupski sajt.

Kakvu utakmicu očekuješ?

– Bez ikakve sumnje biće teška utakmica i komplikovana. Po mom mišljenju, Galata će imati motiv više, uzimajući u obzir činjenicu da još uvek nisu odigrali zvaničnu utakmicu. Da ne zaboravimo da ekipa sa Igorom Milanovićem igra zaista sjajno. Dolaskom našeg bivšeg trenera sigurno su napravili iskorak u kvalitetu igre.

Kako se dobija Galatasaraj?

– Ako održimo istu odbranu kao što sam imao priliku da gledam svoje saigračem pre par dana protiv Posilipa, niko ne može protiv nas, niko ne može da prođe naš zid odbrane.

Konačno je došao tvoj ovosezonski debi?

– Da, svestan sam da neću imati mnogo zvaničnih prilika da iskažem svoj kvalitet. Spremam se, iz dana u dan, bez rasipanja mentalne energije, zato što nedostatak utakmica može prouzrokovati nervozu. Naučio sam iskustvom iz proteklih sezona kako da upravljam svojim emocijama. To su utakmice u kojima moramo pružiti maksimum za to malo vremena koje provedemo u vodi.

Da li ti se sviđa ovaj Pro Reko?

– Ja sam najiskrenije prezadovoljan. Osećam se dobro, mlađi nego prošle godine (smeh). Zadovoljan sam svime i svakog dana dajem uvek više. Zasluga ide svakako klubu, treneru, njegovim pomoćnicima i timu uopšte.

Kakva će biti Liga šampiona ove sezone?

– Biće jako teško. Naša grupa ima tri mesta za Fajnal-siks, ali imamo jako tešku grupu. Smatram da se nivo kvaliteta u odnosu na prošlu godinu podigao za 20 posto. Očekujem i neko iznenađenje od ekipa koje prošle godine nisu briljirale.

Na primer?

– Igrali smo nekoliko takoreći međunarodnih utakmica. Primetio sam da postoje konkurentski timovi van Italije. Pomenuo  bih ekipu Olimpijakosa, to je veoma jaka ekipa za koju smatram da je jedan od favorita u trci za evropsku titulu.

Kako se pripremaš za utakmicu?

– Pre utakmice ne čitam niti slušam muziku kao što sam to radio nekad. Večeras želim da što više vremena provedem sa mojim saigračima, da se zagrevamo zajedno, šalimo i tako punim baterije zajedno sa svojim timom pred samu utakmicu.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu