Filipović: Sa ovakvim pristupom nema zime za srpski vaterpolo

27-07-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je u Južnu Koreju otputovala u podmlađenom sastavu, zauzela je peto mesto na Svetskom šampionatu. Srbija je na ovom takmičenju igrala bez sedmorice najiskusnijih igrača i u šest mečeva je ostvarila četiri pobede, jedan remi i poraz od Španije.

Srpski igrači su najbolje utakmice odigrali protiv Grčke u grupi i Australije u meču za peto mesto. Takva igra hrabri i kapitena Srbije, Filipa Filipovića, koji je rekao:

Mogu samo da uputim čestitke momcima, što ću i lično uraditi. Hrabri lepa igra naše ekipe. Imali su želju i motivaciju, koja je krucijalna za ostvarenje rezultata. Ukoliko nastavimo sa ovakvim pristupom da prilazimo utakmicama, mislim da neće biti zime za srpski vaterpolo.

Svetski šampion je Italija, koja je u finalu pobedila Španiju sa sigurnih 10:5.

Napomenuo sam pre sedam da me igra Italije malo plaši, jer se videlo da nisu bili u formi i na svom vrhuncu, a opet su pobeđivali. Na kraju su uspeli da dođu to zlata. Očekivao sam bolju igru i taktiku Španije, a razlika na kraju i nije strašna, s obzirom da je mogla da bude i veća. Španci su bili bledi u finalu i možda su u polufinalu protiv Hrvatske dali svoj maksimum. Hrvatska je zasluženo slavila u meču sa bronzu, dok su protiv Španaca možda imali loš dan.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu