Filipović se raspucao, Pro Reko slavio u Francuskoj

10-10-2019

Italijanski šampion, Pro Reko, u prvoj utakmici grupne faze Lige šampiona pobedio je u gostima Marselj rezultatom 13:9, a najefikasniji igrač, koji je postigao prvi i poslednji pogodak na utakmici, bio je Filipović sa četiri gola.

Već posle 90 sekundi srpski reprezentativac je sa igračem više načeo mrežu Marselja. Sredinom te četvrtine Ugo Kruzija je poravnao, da bi do kraja prvog perioda vođstvo gostima vratili Andrea Fondeli i Gonzalo Ečenike. Na isteku 10. minuta na 4:1 je povisio Alesandro Veloto, ali je Marselj golovima Bogdna Đurđića prišao na samo gol minusa (4:3). Nalet je prekinuo Filipović iz peterca, ali je uzvratio Romain Blari već u narednom napadu. U završnici prvog poluvremena sa igračem više precizan je bio Nikša Dobud, da bi Filipović na isti način, svojim trećim golom 10 sekundi pre završetka druge četvrtine povisio na 7:4.

Pro Reko je prelomio meč u uvodnim minutima trećeg dela meča, kada su Fondeli i Dobud bili precizni za 9:4. Uspeo je Marselj da priđe na „-3“, ali su na drugoj strani precizni bili Petro FIljoli, Frančesko Di Fulvio i ponovo Dobud, za prednost od 12:8, deset minuta pre kraja meča. Do kraja su viđena još samo dva gola, po jedan na obe strane, a tačku na utakmicu, za konačnih 13:9, lepim golom je stavio Filipović minut i po pre kraja.

U drugom kolu, 19. oktobra, Pro Reko će ugostiti špansku Terasu.

Vaterpolo Liga šampiona, 1. kolo
Marselj – Pro Reko 9:13 (1:3, 3:4, 5:5, 0:1)

Marselj: Hovhanišan, Vanpeperstrat, Olivon, Izdinski 1, Blari 1, Vernuks 1, Kruzija 1, Đurđić 3, Meron-Venuks, Kovačević, Vukičević, Kamarasa 2, Šćepanović.

Pro Reko: Masaro, Di Fulvio 1, Mandić, Filjoli 1, Fondeli 2, Veloto 1, Dobud 3, Ečenike 1, Filipović 4, Bušlje, Kajes, Prian.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu