Filipović: Spremni smo i raspoloženi, Nišlije uvek dobri domaćini

11-12-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije odradila je u ponedeljak dva treninga na bazenu SRC “Milan Gale Muškatirović”, a uveče se putuje u Niš, gde se Srbija u utorak od 18 sati i 30 minuta sastaje sa Crnom Gorom, u drugom kolu Svetske lige.

Selektor Dejan Savić odredio je ranije spisak igrača za tu utakmicu, a pored 13 vaterpolista koji su igrali na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, u sastavu je i centar Partizana, Đorđe Lazić. Utakmicu sa bazena “Čair” u direktnom prenosu emitovaće RTS 2.

– Odigraćemo najbolje što možemo. Zdravi smo, raspoloženi, spremni za dobru igru i rezultat. Nišlije su uvek bili sjajan domaćin, naš igrač više i verujem da će tako biti i ovoga puta – rekao je kapiten Srbije, Filip Filipović.

Na konstataciju da Crna Gora dolazi u podmlađenom sastavu, ali sa sjajnim Aleksandrom Ivovićem na čelu, Filipović je dodao:

– U svakom sastavu je Crna Gora jaka i ima najviše ambicije. Njihov sastav ne treba da nas interesuje, da nas zavara i sigurno je da će se rasterećeni želeti da odigraju maksimalno dobro. Naš kvalitet moramo da dokažemo u bazenu.

Duško Pijetlović nije igrao u Zrenjaninu protiv Rumunije, a sada je ponovo u timu:

– Fizički smo spremni, za formu ćemo da vidimo. Očekujem pobedu, šta drugo… Sa Rumunima je bio trening, ovo je mnogo ozbiljnije. Može problem da bude što smo u klub ovima širom Evrope,što umesto Lazića nemamo igrača iz srpskog kluba. To nije dobro. Najbolje je bilo kada su jaki bili Partizan, Zvezda, Radnički i Vojvodina. Drago mi je što idemo u Niš, uvek je lepo igrati na Čairu. Crna Gora ima mlad tim, to je zapravo pojačani Jadran, a selektor Gojković je trener Jadrana. Verujem da nismo ni mi loši.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu