Filipović: Uživali smo tokom cele utakmice

16-08-2016

Srbija je odigrala odličnu utakmicu u četvrtfinalu i plasirala se u polufinale Olimpijskih igara. Španci su samo jednom stigli do izjednačenja, a Srbija je u nastavku imala i četiri gola prednosti. Igrači su posle utakmice bili zadovoljni, a Filip Filipović je rekao da je ekipa uživala danas.

– Sjajno otvaranje meča i konačno prava slika koju smo, pre svega mi, navikli da gledamo. Zaista smo uživali tokom cele utakmice. Kako je kapiten Gocić rekao, nemamo mnogo prilika da uživamo do kraja karijere, a ovo je sigurno jedna od poslednjih za nas. Prekosutra da se pojavimo ovde i da budemo zahvalni što smo jedni od izabranih, što imamo tu retku priliku da pokažemo celom svetu ko je i šta je Srbija.

Filipović je potom čestitao i drugim sportistima Srbije, koji su danas bili uspešni.

– Čestitke svima, treniramo celog života za ovakve trenutke. Jedva čekamo da se vratimo u selo, da čestitamo Štefaneku i košarkašicama. Dajemo više od 100 odsto u ovim momentima i posvećeni smo. Nadamo se da će se i nama i ostalima vratiti na pravi način. Presrećan sam jer smo probili tu barijeru, došli do onog obećanja koje smo dali u Beogradu, da ćemo se boriti za medalju. Imamo stvar u svojim rukama, mi se pitamo i to je najbolji osećaj. Moramo da se borimo kao što smo danas, još više, bez praznog hoda, kao što smo ga danas imali u trećoj četvrtini.

Protivnik Srbije u polufinalu biće bolji iz duela Grčka – Italija.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu