Filipović: Vaterpolo je naša strast i životno opredeljenje

09-06-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije na bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” priprema se za Svetsku ligu, koja se igra krajem juna, odnosno Svetsko prvenstvo, koje je na programu u drugoj polovini jula u Budimpešti. Srbija će od ponedeljka trenirati sa selekcijom Australije, a potom će od 14. do 16. igrati zvanične utakmice u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu.

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, istakao je posle današnjeg otvorenog treninga da on i njegovi saigrači žele da pozdrave publiku u ovim gradovima i da je rezultat u drugom planu.

– Ovo je pripremni period i pre svega želimo da pozdravimo našu publiku u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu. Iskoristićemo to da na najbolji mogući način popularzujemo naš sport i pozdravimo navijače, pošto posle Olimpijskih igara nismo igrali u tim gradovima.

Na pitanje koji su ciljevi reprezentacije u narednom periodu, kapiten je odgovorio:

– Iskreno, to pitanje je za ljude iz Saveza, koje još uvek nismo videli. Treba sa njima prvo da sednemo i da vidimo kakvi su ciljevi za naredni period, pa ćemo moći onda da odgovorimo na to pitanje. Trenutno, samo treniramo i pripremamo se za ono što nam selektor kaže – kaže Filipović, koji je od povlačenja Živka Gocića iz reprezentacije novi kapiten Srbije.

To mu, međutim, ne predstavlja pritisak.

– Nemam taj pritisak. Posle osvojenog olimpijskog zlata, ova ekipa, koja je izgurala osmogodišnji ciklus, ima pravo da se malo zaustavi, iako nam to nije u krvi. Ako ne osvojimo još jedno zlato, to ne znači da je kraj našeg sporta. Šta više, to je možda i logičan nastavak priče, pošto je jako teško, ako ne i nemoguće, posle onakvog olimpijskog ciklusa, sa svim zlatnim medaljima, nastaviti isti taj niz.

Srbija će ovog leta, posle nekoliko godina, biti bez pritiska. Rasterećenija ekipa bi mogla da bude opasnija po rivale.

– Nadam se da će biti tako. Ekipa više nema onoliki pritisak zbog osvajanja zlata na Olimpijskim igrama. Sada, kada smo to i ostvarili, nadam se da ćemo svi početi na svaki mogući način da uživamo u vaterpolu i utakmicama koje nam predstoje. Mislim da ćemo biti u mogućnosti da damo maksimum, koliko nam to uslovi dozvole. Želimo da budemo konstantni i to je naš cilj. Vaterpolo je naša strast i životno opredeljenje i nadam se da ćemo se više igrati vaterpola u narednom periodu – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu