Filipović: Velika je stvar ući u istoriju srpskog vaterpola

28-06-2017

Srpski vaterpolisti u nedelju su po 11. put osvojili Svetsku ligu. U polufinalu završnog turnira, protiv selekcije SAD, kapiten vaterpolo reprezentacije, Filip Filipović, postao je treći strelac svih vremena, pošto je prestigao Igora Milanovića.

Slavni vaterpolista postigao je 540 golova u za reprezentaciju, a Filipović je sa dva protiv Sjedinjenih Američkih Država stigao do 541. gola. Dan kasnije, u finalu protiv Italije, srpski vaterpolista postigao je još jedan gol.

– Velika je stvar ući u istoriju i porediti se sa igračima kao što su Aleksandar Šapić, Milivoje Bebić i Igor Milanović. Oni su postigli mnogo toga i velika mi je čast što moje ime stoji pored takvih velikana – kazao je Filipović i osvrnuo se na novi uspeh reprezentacije:

– Zaista sam ponosan na ekipu, na momke koji su bez obzira na jaku sezonu odreagovali na najbolji mogući način i, pod punim treningom, uspeli da daju svoj maksimum. Ponestalo nam je snage na kraju, ali je najbitnije da je ekipa još jednom pokazala svoju mentalnu snagu i karakter.

Srpski vaterpolisti u četvrtak nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo, koje se igra u Budimpešti od 16. do 29. jula.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu