Filipović: Više smo želeli titulu i zasluženo smo je osvojili

23-01-2016

Srbija je treći put za redom osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, a tri igrača se izdvajaju kao rekorderi evropskih prvenstava sa pet evropskih zlata: Filip Filipović, Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Filipović je posle utakmice rekao da je ekipa pokazala veru, jedinstvo i borbu do poslednjeg minuta.

– Nemam pravu reč i epitet za ovakvu atmosferu u Areni. Nismo pokazali najbolju igru, ali smo pokazali ono što krasi ovu generaciju: vera, jedinstvo, borba do poslednjeg minuta. Više smo verovali u pobedu, želeli titulu i na kraju je zasluženo osvojili – kazao je Filipović i dodao da Srbija nije na najbolji način otvorila utakmicu, ali da je uspela da se vrati u igru:

– Svesni smo svojih grešaka, ali smo uspeli da se vratimo u igru. Pogurali su nas golovi Aleksića, Prlainovića, Mandića…Na kraju smo nametnuli svoj ritam, koji Crnogorci nisu više mogli fizički da izdrže. Ipak, neverovatna publika je obeležila finale. I izvinjavam se svima, što Arena nije bila dovoljno velika da primi sve ljude koji su hteli da gledaju finale.

Srbija nije igrala najbolje sa igračem više.

– Imali smo velikih problema. Možda smo pali u taktičkoj pripremi i na tome ćemo raditi, jer nas očekuju Olimpijske igre, a u Riju nećemo imati ovakvu podršku.

Filipović je rekao da im je iskustvo sa velikih utakmica pomoglo da u kriznim trenucim sačuvaju mir i ne srljaju:

– Moralo smo da se malo smirimo u napadu, u odbrani povedemo računa na njihove ključne igrače. Uspeli smo da ih natplivamo i nadigiramo. Nije lako, ali nije ni slučajno što smo treći put zaredom evropski šampioni.

Srpski reprezentativac se na kraju zahvalio porodici na podršci.

– Porodica je uvek tu kada treba i kada je najteže. Hvala im puno na tome jer smatram da su, ne samo meni, već i ostalim momcima i ljudima iz stručnog štaba, bili velika podrška i dodatna energija kada je bilo teško, posle lošeg starta.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu