Filipović: Više smo želeli titulu i zasluženo smo je osvojili

23-01-2016

Srbija je treći put za redom osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, a tri igrača se izdvajaju kao rekorderi evropskih prvenstava sa pet evropskih zlata: Filip Filipović, Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Filipović je posle utakmice rekao da je ekipa pokazala veru, jedinstvo i borbu do poslednjeg minuta.

– Nemam pravu reč i epitet za ovakvu atmosferu u Areni. Nismo pokazali najbolju igru, ali smo pokazali ono što krasi ovu generaciju: vera, jedinstvo, borba do poslednjeg minuta. Više smo verovali u pobedu, želeli titulu i na kraju je zasluženo osvojili – kazao je Filipović i dodao da Srbija nije na najbolji način otvorila utakmicu, ali da je uspela da se vrati u igru:

– Svesni smo svojih grešaka, ali smo uspeli da se vratimo u igru. Pogurali su nas golovi Aleksića, Prlainovića, Mandića…Na kraju smo nametnuli svoj ritam, koji Crnogorci nisu više mogli fizički da izdrže. Ipak, neverovatna publika je obeležila finale. I izvinjavam se svima, što Arena nije bila dovoljno velika da primi sve ljude koji su hteli da gledaju finale.

Srbija nije igrala najbolje sa igračem više.

– Imali smo velikih problema. Možda smo pali u taktičkoj pripremi i na tome ćemo raditi, jer nas očekuju Olimpijske igre, a u Riju nećemo imati ovakvu podršku.

Filipović je rekao da im je iskustvo sa velikih utakmica pomoglo da u kriznim trenucim sačuvaju mir i ne srljaju:

– Moralo smo da se malo smirimo u napadu, u odbrani povedemo računa na njihove ključne igrače. Uspeli smo da ih natplivamo i nadigiramo. Nije lako, ali nije ni slučajno što smo treći put zaredom evropski šampioni.

Srpski reprezentativac se na kraju zahvalio porodici na podršci.

– Porodica je uvek tu kada treba i kada je najteže. Hvala im puno na tome jer smatram da su, ne samo meni, već i ostalim momcima i ljudima iz stručnog štaba, bili velika podrška i dodatna energija kada je bilo teško, posle lošeg starta.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!