Filipović: Želim svima mnogo zdravlja, da se ne ponovi ovakva godina

31-12-2020

Kapiten reprezentacije Srbije i vaterpolista Solnoka, Filip Filipović, u razgovoru za Tanjug poželeo je svima dobro zdravlje. Filipović je dodao da mu je žao što tokom 2020. godine nije uspeo da ispuni zacrtane ciljeve, odnosno zaigra na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na svu sreću, osim odlaganja Olimpijskih igra i neodigravanja završneog dela prvenstva i Lige šampiona, profesionalno mi nije mnogo promenila. Ostaje žal što reprezentativne obaveze nismo mogli da ispunimo, čak ni pripremni deo tokom leta. Navikli smo kroz karijeru i disciplinu da se mnogo ne osvrćemo na prošlost, već da gledamo samo unapred i na ono što nas čeka – rekao je Filipović Tanjugu.

Filipović je napravio veliku promenu u 2020. godini, pošto je posle šest sezona promenio klub i iz Pro Reka je prešao u Solnok, sa kojim je trenutno lider u Prvenstvu Mađarske. To je srećna okolnost, s obzirom da je veliki broj klubova zbog trenutne situacije ostao bez sponzora.

Smatram da je već sada ostavilo posledice. Trajne – mislim da je to malo gruba reč za naš sport. Mnogi klubovi su ostali bez nekih osnovnih sredstava finasiranja i nisu mogli da budu konkurentni u ovoj sezoni i u narednim sezona neće moći da vrate onaj sjaj koji su imali – kaže Filipović, koji je upitan šta je naučio u 2020. godini.

Uh, mnogo toga. Najviše da moramo da budemo beskrajno strpljivi i da sačekamo svoje vreme.

U 2021. godini kapiten Srbije ima samo jednu želju.

Samo da se ne ponovi 2020. Mnogo zdravlja svima i zaista, mislim da smo tek sada shvatili značaj porodice i značaj one fraze „samo da je zdravlje tu“. Mnogi dobri, kvalitetni i nezaboravni ljudi su nas napustili u 2020. i samo da se ne ponovi ovakva godina – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu