Filipović: Znamo koji nam je cilj

06-04-2018

U trećem kolu fajnal-ejta Evropa kupa u Rijeci, u subotu od 19 sati, sastaju se Srbija i Hrvatska, a bolji iz tog meča igraće dan kasnije sa Španijom u finalu.

Hrvatska je u prethodna dva meča sa Srbijom bila bolja. Najpre u polufinalu Svetskog šampionata u Budimpešti, a zatim i u grupnoj fazi Evropa kupa, koja je odigrana pre dva meseca u Splitu.

Kapiten Srbije, Filip Filipović, istakao je pred ovu utakmicu:

Utakmica kao i svaka druga. Znamo koji nam je cilj i idemo utakmicu po utakmicu. Nema sumnje da je Hrvatska najkvalitetniji rival u našoj grupi. To traži da u meč uđemo sa najvećom mogućom odgovornošću i koncentracijom.

Selektor Dejan Savić očekuje spektakl:

Očekujem spektakl kakav je bio u Splitu. Poslednjih godina smo zaista veliki rivali i o vrednostima svetskog prvaka ne treba da trošim reči. Siguran sam da će biti odlična utakmica, nadam se fer i koretkna. Mi jesmo veliki rivali ali nismo neprijatelji i to treba da se zna – rekao je Savić, dok je selektor Hrvatske, Ivica Tucak, izjavio:

– Očekuje nas svetski klasik. Znamo ko nam je rival, daćemo i jedni i drugi sve od sebe, pa neka bude po onoj kom opanci a kom obojci.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu