FINA: Srbija najbolja ekipa u 2015. godini

31-01-2016

Na gala svečanosti u Budimpešti FINA je proglasila mušku vaterpolo reprezentaciju Srbije za najbolju ekipu u 2015. godini, a selektora Dejana Savića za najboljeg trenera. Nagradu je iz ruku Tamaša Đajfraša, visokog funkcionera FINA, primio kapiten reprezentacije Srbije i vaterpolista Solnoka Živko Gocić.

Srpski reprezentativac se zahvalio sledećim rečima:

– Dame i gospodo, dragi prijatelji, velika  mi je čast i zadovoljstvo da vam se obratim i budem večeras sa vama. Želim da vam se zahvalim na ovoj prestižnoj nagradi u svoje i ime svojih saigrača iz reprezentacije, selektora Dejana Savića. Protekla godina bila je sjajna za srpski vaterpolo, osvajanje zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu i Svetskoj ligi, a kao kruna uspešne godine osvajanje zlatne medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu – kazao je Gocić i nastavio:

– Nadam se da će i u narednim godinama vaterpolo kao sport postajati sve popularniji i uspevati da privuče veliki broj navijača širom sveta kao što to uspeva u Beogradu. Još jednom bih se zahvalio svom timu, stručnom štabu kao i našim vernim navijačima, a ova nagrada je još veća motivacija za naš dalji rad i uspeh.

Svečanosti su prisustvovali predsednik VSS Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan i član vaterpolo komiteta FINA Aleksandar Šoštar.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu