Liga šampiona završena bez prvaka, LEN otkazala i Kup Evrope

06-05-2020

Evropska federacija vodenih sportova (LEN) donela je odluku da otkaže evropska klupska takmičenja, Ligu šampiona, Kup Evrope i Evroligu za vaterpolistkinje. U pismu, koje je potpisao predsednik LEN Paolo Bareli, istaknuto je da prekinuta takmičenja neće biti nastavljena, ali da LEN planira da sva takmičenja pokrene ponovo u novoj sezoni.

Odluka je svakako očekivana, s obzirom da su vaterpolisti dva meseca bez utakmica i treninga, a da su neki klubovi već raspustili ekipe. U Ligi šampiona je odigrano 10 kola, a prednjačili su Barseloneta u grupi A i OSC u grupi B, dok su utakmicu i dva boda manje imali Pro Reko i Ferencvaroš. Finalni turnir je trebao da se održi u Italiji, u kojoj je zaraženo više od 200.000 ljudi.

Radimo na tome da elitna takmičenja počnu na vreme za sezonu 2020/21. Nismo lako doneli ovu odluku, ali smatramo da je ona u trenutnim okolnostima najrealnija – rekao je predsednik LEN Paolo Boreli.

Poslednje, 10. kolo, odigrano je početkom marta, ali nije kompletirano, pošto Pro Reko i Ferencvaroš nisu odigrali svoj meč. Pobednik tog susreta bi preuzeo lidersku poziciju, ali je ovako OSC ostao prvi sa 22 boda iz 10 utakmica, dok su Pro Reko i Ferencvaroš imali po 20.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!