Liga šampiona završena bez prvaka, LEN otkazala i Kup Evrope

06-05-2020

Evropska federacija vodenih sportova (LEN) donela je odluku da otkaže evropska klupska takmičenja, Ligu šampiona, Kup Evrope i Evroligu za vaterpolistkinje. U pismu, koje je potpisao predsednik LEN Paolo Bareli, istaknuto je da prekinuta takmičenja neće biti nastavljena, ali da LEN planira da sva takmičenja pokrene ponovo u novoj sezoni.

Odluka je svakako očekivana, s obzirom da su vaterpolisti dva meseca bez utakmica i treninga, a da su neki klubovi već raspustili ekipe. U Ligi šampiona je odigrano 10 kola, a prednjačili su Barseloneta u grupi A i OSC u grupi B, dok su utakmicu i dva boda manje imali Pro Reko i Ferencvaroš. Finalni turnir je trebao da se održi u Italiji, u kojoj je zaraženo više od 200.000 ljudi.

Radimo na tome da elitna takmičenja počnu na vreme za sezonu 2020/21. Nismo lako doneli ovu odluku, ali smatramo da je ona u trenutnim okolnostima najrealnija – rekao je predsednik LEN Paolo Boreli.

Poslednje, 10. kolo, odigrano je početkom marta, ali nije kompletirano, pošto Pro Reko i Ferencvaroš nisu odigrali svoj meč. Pobednik tog susreta bi preuzeo lidersku poziciju, ali je ovako OSC ostao prvi sa 22 boda iz 10 utakmica, dok su Pro Reko i Ferencvaroš imali po 20.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu