Navijači ispratili vaterpoliste na EP: Očekivanja uvek ista, idemo na zlato

10-07-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu ujutru putuje u Barselonu na Evropsko prvenstvo.

Tim povodom, Vaterpolo savez Srbije u utorak je na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“ organizovao prijateljski meč sa selekcijom SAD, a publika je mogla da pozdravi vaterpoliste i vaterpolistkinje, koje će od 14. do 28. jula učestvovati na Šampionatu Evrope.

U defileu u kome su učestvovale i srpske vaterpoliskinje, koje su po prvi put kroz kvalifikacije izborile učešće na EP, ova svojevrsna vaterpolo revija zaokružena je i prijateljskom utakmicom sa selekcijom SAD u kojoj taktika i priprema za izazove u Španiji bila ispred rezultata.

Delfini će u Barseloni braniti zlato osvojeno u Beogradu 2016. godine i po četvrti put uzastopno pokušati da se popnu na krov Evrope. Zadatak će im ovog puta, čini se, biti teže nego ikad pa im je ovakva podrška bila preko potrebna.

Reprezentacija Srbija u sredu rano ujutro kreće put Barselone, prvi meč igraće 16. jula od 20 sati i 30 minuta, a rival će biti Rumunija. Za vaterpolistkinje takmičenje počinje dva dana ranije, a prvi meč igraju protiv Nemačke.

Srpski vaterpolisti

Kapiten reprezentacije, Filip Filipović, govorio je o očekivanjima:

Očekivanja su uvek ista kada je srpska vaterpolo reprezentacija u pitanju. Nikada do sada nismo krili od javnosti, zato i sada jasno kažemo, idemo na zlato. To bi nas zadovoljilo. Drugačiji način razmišljanja ne bi mogao da nas odvede do svih ovih uspeha.

Rivali Srbije u prvoj fazi takmičenja biće Ruminija, Rusija i Slovačka:

Imamo laku grupu, pa je četvrtfinale praktično početak Evropskog prvenstva za nas. Razlika u kvalitetu u odnosu na rivale z grupe je i više nego očigledna. Jedina koja ekipa se pita i od koje sve zavisi smo mi. Imaćemo vremena da odradimo pripremni period do četvrtfinala. A onda u četvrtfinalu je naš vatreni početak. Čeka nas Mađarska ili Italija. U tom meču nema mesta za grešku, za loš dan. Što se do tada spremimo, spremili smo se. Na nama je da pružimo najbolji vaterpolo koji možemo i uđemo u konkurenciju za medalju.

Filipović je konstatovao da su pitanja vezana za postojanje pritiska u ekipi pred još jedno veliko takmičenje suvišna.

Što smo imali pritisak do sada, imali smo. Već smo naučili da igramo sa njim. Ovom šampionatu prilazimo kao ekipa koja želi da osvoji titulu, a ne da je odbrani. Svake druge godine se borimo sa tim – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu