Održan novogodišnji koktel VSS: Ponosni smo na godinu i momke

22-12-2016

U Hotelu “M” u Beogradu večeras je održan novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije, a predsednik Milorad Krivokapić rekao je da su svi ponosni na godinu u kojoj je Srbija najpre osvojila Evropsko prvenstvo u Beogradu, zatim Svetsku ligu i na kraju Olimpijske igre u Riju.

– Ponosni smo na godinu, na sjajne momke i njihovog selektora Dejana Savića. Prvo smo u izvanredno organizovanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlato. Isti rezultat je ostvaren i na finalnom turniru Svetske lige u Kini. Kruna fantastične godine je zlato osvojeno na Olimpijskim igrama u Riju. Želim da pohvalim i devojke koje su pokazale napredak u svakom pogledu.Naša organizacija je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama. Veliku zahvalnost za pomoć i podršku želim da iskažem predsedniku Nikoliću, Vladi Republike Srbije i brojnim sponzorima. Bez njih ne bi ostvarili o vakve rezultate. Pozvam vas da sutra dodjete na utakmicu Srbije i Tima sveta i da pozdravite naše vaterpoliste pre svih sjajne momke Živka Gocića i Slobodana Nikića koji se opraštaju od reprezentacije.

Koktelu je prisustvovao i predsednik države, Tomislav Nikolić, koji je istakao:

– Za vas postoji samo dilema hoćete li biti prvi. Navikli ste nas i ko zna, neka druga medalja bi možda razočarala naciju. Ove godine mi je medalja u Beogradu draža iako olimpijsko zlato ima svoj sjaj. Draga mi je i ona pre dve godine osvojena u Budimpešti. Tada me je madjarski predsednik pozvao misleći da će da se raduje da bi mi pobedu čestitao već na poluvremenu. Nastavite ovako, radujte svoj narod, to je najveća i najlepša obaveza.

Predsedniku Nikoliću, ali i svim sponzorima uručena je Plaketa VSS u znak zahvalnosti za podršku i pomoć u proteklom periodu, dok je vaterpolistima uručeno priznanje „Vaterpolo heroj“, koje je ustanovljeno na sednici Skupštine VSS.

Plakete su dobili i članovi stručnog štaba: Dejan Savić, Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić, dr Vladimir Harhaji, Aleksandar Janik, Vladimir Radović, Vladimir Vujasinović, Goran Čanković i Dejan Stevović.

Dejan Savić se zahvalio prisutnima.

– Izuzetna godina je za nama. Zahvalan sam državi, sponzorima ,igračima i saradnicima. Završiću rečenicom koja neće biti nadam se shvaćena pogrešno – Srbija do Tokija 2020 – poručio je Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu