Održan novogodišnji koktel VSS: Ponosni smo na godinu i momke

22-12-2016

U Hotelu “M” u Beogradu večeras je održan novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije, a predsednik Milorad Krivokapić rekao je da su svi ponosni na godinu u kojoj je Srbija najpre osvojila Evropsko prvenstvo u Beogradu, zatim Svetsku ligu i na kraju Olimpijske igre u Riju.

– Ponosni smo na godinu, na sjajne momke i njihovog selektora Dejana Savića. Prvo smo u izvanredno organizovanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlato. Isti rezultat je ostvaren i na finalnom turniru Svetske lige u Kini. Kruna fantastične godine je zlato osvojeno na Olimpijskim igrama u Riju. Želim da pohvalim i devojke koje su pokazale napredak u svakom pogledu.Naša organizacija je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama. Veliku zahvalnost za pomoć i podršku želim da iskažem predsedniku Nikoliću, Vladi Republike Srbije i brojnim sponzorima. Bez njih ne bi ostvarili o vakve rezultate. Pozvam vas da sutra dodjete na utakmicu Srbije i Tima sveta i da pozdravite naše vaterpoliste pre svih sjajne momke Živka Gocića i Slobodana Nikića koji se opraštaju od reprezentacije.

Koktelu je prisustvovao i predsednik države, Tomislav Nikolić, koji je istakao:

– Za vas postoji samo dilema hoćete li biti prvi. Navikli ste nas i ko zna, neka druga medalja bi možda razočarala naciju. Ove godine mi je medalja u Beogradu draža iako olimpijsko zlato ima svoj sjaj. Draga mi je i ona pre dve godine osvojena u Budimpešti. Tada me je madjarski predsednik pozvao misleći da će da se raduje da bi mi pobedu čestitao već na poluvremenu. Nastavite ovako, radujte svoj narod, to je najveća i najlepša obaveza.

Predsedniku Nikoliću, ali i svim sponzorima uručena je Plaketa VSS u znak zahvalnosti za podršku i pomoć u proteklom periodu, dok je vaterpolistima uručeno priznanje „Vaterpolo heroj“, koje je ustanovljeno na sednici Skupštine VSS.

Plakete su dobili i članovi stručnog štaba: Dejan Savić, Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić, dr Vladimir Harhaji, Aleksandar Janik, Vladimir Radović, Vladimir Vujasinović, Goran Čanković i Dejan Stevović.

Dejan Savić se zahvalio prisutnima.

– Izuzetna godina je za nama. Zahvalan sam državi, sponzorima ,igračima i saradnicima. Završiću rečenicom koja neće biti nadam se shvaćena pogrešno – Srbija do Tokija 2020 – poručio je Savić.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!