Održan Novogodišnji koktel VSS

26-12-2015

U petak je u Hotelu M održan Novogodišnji koktel VS Srbije. Prisustvovali su članovi muške i ženske reprezentacije sa stručnim štabom, sponzori, prijatelji vaterpola, predstavnici medija…

Prisutnima se najpre obratio predsednik VSS Milorad Krivokapić:

– Godina 2015. je najuspešnija u istoriji sprskog vaterpola. Bila je to godina za ponos, jer smo na svih pet velikih takmičenja osvojili zlatnu medalju. Kruna je bila proglašenje reprezentacije i trenera Dejana Savića za najbolje u izboru OKS… Ovo smo ostvarili velikim radom u bazenu, ali i van njega. Istakao bih veliki doprinos predsednika Nikolića, premijera Vučića, MOS, OKS, brojnih sponzora bez kojih ne bi bilo moguće da sve sve ovo ostvari – istakao je predsednik VSS Milorad Krivokapić.

Prvi čovek trofejne organizacije je naglasio da VSS već od 10. do 23. januara očekuje EP, koje će okupiti rekordan broj reprezentacija – 16 muških i 12 ženskih selekcija:

– Učinićemo sve da budemo dobri domaćini, da svi uživaju u spektaklu. Ne bi trebalo ponavljati da ćemo u Riju napasti olimpijski tron.

Pored njega prisutnima su se obratili direktor preduzeća Vaterpolo EP 2016 Darko Udovičić, selektori Dejan Savić i Vladimir Bajković i kapiteni Živko Gocić i Dragana Ivkovič.

Udovičić je istakao da pripreme za takmičenje idu punom parom i da u nedelju počinje postavljanje bazena.

– Dugo smo se za ovo pripremali i spremni smo. Veoma smo zahvalni predsedniku Nikoliću, premijeru Vučiću, Vladi, gradonačelniku Malom. „Arena“ će zablistatu punim sjajem. Sigurno je da ćemo opravdati očekivanja, nemamo pravo na grešku i nadamo se da će veliki rad pratiti i sportski rezultati – naglasio je Udovičić.

Savić je najavio pohod na medalju a Bajković želju da devojke pokažu da u dogledno vreme mogu da se približe ervopskim jačim zemljama. Kapiteni su najavili borbu za medalje u muškoj odnosno što bolji plasman u ženskoj konkurenciji.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu