Održan žreb za EP, Srbija protiv Hrvatske, Francuske i Malte

04-10-2015

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, danas su žrebom određeni sastavi grupa za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Beogradu od 10. do 23. januara. Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Malte, dok će dame takođe biti u grupi B, gde će igrati protiv Španije, Italije, Nemačke, Francuske i Hrvatske.

Prisutnima su se na početku obratili gradonačelnik grada Beograda, Siniša Mali i predsednik Evropske federacije vodenih sportova Paolo BareliŽreb je vodio predstavnik  LEN-a, Marko Biri, a reprezentativci Srbije, svetski i evropski prvaci, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Filip Filipović, kao i reprezentativke Srbije Dragana Ivković i Tijana Jakovljević, izvlačili su kuglice i takmičarske brojeve.

Filipović je posle žreba rekao da je Srbija favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu i da ne bi trebalo da se pribojava bilo kog rivala.

– Bolje nije moglo zaista. Žao mi je što ostale reprezentacije nisu imale sreće na žrebu. Svakom meču treba da priđemo kao favoriti, jer igramo pred domaćom publikom, na našem teren, a i to je realnost. Pokušaćemo da se aklimatizujemo ranije od svih ekipa na uslove u Beogradskoj areni, jer nas očekuje spektakl – rekao je Filipović.

Žreb za muškarce:

„A“ grupa: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka
„B“ grupa: Srbija, Hrvatska, Francuska, Malta
„C“ grupa: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija
„D“ grupa: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska

Žreb za žene:

„A“ grupa: Holandija, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugalija, Turska
„B“ grupa: Španija, Srbija, Italija, Nemačka, Francuska, Hrvatska

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu