Održana konferencija pred meč sa Francuskom, Filipović pozvao medije da pomognu

19-10-2015

Danas je u Kući vaterpola održana konferencija za medije, pred početak Svetske lige i utakmice sa Francuskom, koju reprezentacija Srbije igra u utorak od 20 časova i 30 minuta na bazenu SRC “Tašmajdan”. Novinarima su se obratili selektor seniorske i juniorske reprezentacije Srbije, Dejan Savića i Vladimir Vujasinović, kao i igrači Živko Gocić, odnosno Filip Filipović.

– Očekujemo pravi spektakl jer će se na licu mesta naći sve tri reprezentacije koje su osvojile zlato ovog leta. Dakle biće defile selekcija koja je bila najbolja na Evropskim igrama u Bakuu, juniori najbolji na svetskom prvenstvu u Almatiju i seniori osvajači Svetske lige u Bergamu i svetskog prvenstva u Kazanju. Takođe ćemo predstaviti i pesmu “Idemo” grupe Neozbiljni pesimisti. Veliku zahvalnost dugujemo Skupštini grada i Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci – rekao je u uvodu generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Selektor Dejan Savić je istakao:

– Slažem se sa Marijanom, trebalo bi to da bude spektakl. Početak je sezone i znamo šta nas čeka. Preko Svetske lige, zatim Evropskog prvenstva do Olimpijskih igara u Riju. Deo smo sutrašnjeg slavlja Beograda. Igraćemo u kombinovanom sastavu a na klupi će sedeti Vlada Vujasinović obzirom da će biti dosta igrača iz Almatija. Biće to prava uvertira za sve što nas čeka.

Vlada Vujasinović se zahvalio prvo Saviću a zatim dodao:

– Presrećan sam što ću sedeti na klupi “A” reprezentacije. Verujem da to govorim i u ime onih koji će sutra debitovati. Pored debija osetiće i zadovoljstvo igranja sa Filipovićem, Prlainovićem… Ne bih o Francuzima, daćemo sve od sebe da pobedimo – kazao je Vujasinović, dok je Gocić uz osmeh dodao:

– Izvini Vlado, alo očekujem ubedljivu pobedu. Šalu na stranu, bez obzira na sastav koji bude igrao dileme ne bi trebalo da bude. Mladi igrači su sjajni momci i sigurno je da će u lepoj atmosferi kakvu očekujem zabeležiti pobedu. Pozivam navijače da nas pozdrave, toliko zlatnih medalja će biti na jednom mestu.

Filip Filipović je kazao da mu je drago što će mladi vaterpolisti dobiti šansu i pozvao sve navijače da dođu na Tašmajdan.

– Odlično je što su se Savić i Vujasinović dogovorili oko ovakvog izdanja Srbije. Biće to za sve novo iskustvo. Mladi treba da imaju šansu, da dobiju priliku i stvarno sam presrećan što će imati priliku da se dokažu. Pokazaćemo da znamo za koga igramo i čiju kapicu nosimo. Pozivam sve koji prate sport da dođu sutra i da naprave pravi spektakl.

Najbolji vaterpolista sveta je potom pozvao medije da pomognu u popularizaciji vaterpola.

– Siguran sam da i mediji mogu mnogo više da pomognu. Večito se napada, svako može bolje, da li ste vi uradili nešto povodom vaterpola, da li ste uradili neki intervju sa onima koji prave šampione? Ne mislim na Prvu, B92, RTS, ali svi treba da pomognete i treba da podržite biser srpskog sporta. Možemo da kritikujemo klubove, državu, može bolje, ali i mediji treba da daju veći doprinos. Posebno pred EP, tako bi se povećala popularnost. Pratim medije ali da ne pričam sa drugarima ne bih ni znao da se održava Evropsko prvenstvo. Vaša pomoć nam je neophodna, jer sa njom bi stigli i novi sponzori.

Na konferenciji je jedan od novinara pitao da li bi bilo bolje da su pare uložene u razvoj klupskog vaterpola umesto u organizaciju Evropskog prvenstva.

– Država pomaže reprezentaciju i tu nema problema. Evropsko je popularizacija trofejnog sporta, prilika da igramo pred svojim navijačima i konačno šansa da gledaoci uživaju u vrhunskom vaterpolu. Godinama pričamo o klupskim problemima. Nisu ispraćeni rezultati Partizana, Zvezde, Radničkog koji su osvojili klupske trofeje i Vojvodine. Rešenje je u kategorizaciji klubova u svim kolektivnim sportovima pa i pojedinačnim. U suprotnom ostaćemo bez klubova a zna se šta to znači. Jer ovakvi rezultati reprezentacije ne mogu dugo da traju. Nama je Rio za deset meseci, Tokio za četiri godine i 10 meseci ali za nas je to već sutra – zaključio je Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu