Olimpijakos bolji od Pro Reka na Memorijalu “Antonio Ferro”

16-10-2015

Večeras je na bazenu u Đenovi, pred oko 1200 gledalaca, odigran meč na prvom memorijalnom turniru “Antonio Ferro”. Sastali su se vaterpolisti Pro Reka i Olimpijakosa, a slavio je grčki klub posle peteraca, rezultatom 11:9. Antonio Fero bio je predsednik Pro Reka u dva navrata. Prvo od 1954. do 1962. godine, a posle od 1968. do 1978. i smatra se jednim od najistaknutijih u istoriji slavnog kluba.

Italijanski klub je poveo sa 2:0, golovima Filipa Filipovića i Duška Pijetlovića. Međutim, uzvratio je sa dva pogotka Funtulis. Geniduinas je doneo prvo vođstvo Olimpijakosu, da bi Sandro Sukno sa dva pogotka vratio prednost na stranu domaćih (4:3). U nastavku je Pro Reko održavao razliku. Filipović je zatresao mrežu za 5:3, a posle gola Murikisa, precizan je bio i Aleksandar Ivović (6:4). Usledila je serija od dva gola gostiju. Pogotkom Vlahopulosa crveno-beli su prišli na gol zaostatka, a izjednačenje je doneo Malarač. Na kraju su pogodili i Dušan Mandić, odnosno Murikis, pa su usledili peterci.

Penal seriju pogotkom je otvorio Funtulis, da bi izjednačio Đorđeti. Malarač je doneo novo vođstvo gostima, a onda peterac nije iskoristio Sukno, pa je Olimpijakos posle dve serije imao prednost 9:8. Murikis je povisio na 10:8, Filipović smanjio, a Vlahopulos pogodio za 11:9. Na kraju ni Prlainović nije bio precizan, pa je pobeda pripala crveno-belom timu.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu