Počinje Svetska liga, Savić odredio igrače za meč sa Rumunijom

09-11-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak se u Zrenjaninu sastaje sa Rumunijom, u prvom kolu Svetske lige. Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je spisak igrača za tu utakmicu, a protiv Rumuna će igrati sastav iz Budimpešte, ali će povređenog Stefana Mitrovića zameniti Strahinja Rašović.

Na spisku su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Strahinja Rašović i Branislav Mitrović.

– Želimo da igramo sa jakim sastavom jer još uvek nije poznat domaćin takmičenja pa je moguće da i najbolji drugoplasirani sastav bude učesnik završnog turnira. Znamo Rumuniju, nama je najvažnije da se okupimo, prvi put posle avgusta, odradimo dobro i treninge i utakmicu – kratko je rekao Dejan Savić.

Ekipa će se okupiti u ponedeljak na bazenu Zavoda za sport u Košutnjaku, a u Zrenjanin se putuje na dan utakmice. U istoj grupi je i Crna Gora, koja će biti slobodna u prvom kolu.

Povezane vesti

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!

Filip Filipović i Sonja Vasić nose zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

Filip Filipović Olimpijakos

Filip Filipović novi igrač Olimpijakosa