Potopljen i Strazbur, Solnok na korak od osmine finala Kupa Evrope

05-12-2020

Vaterpolisti Solnoka ostvarili su i drugu pobedu u Kupu Evrope. Oni su u drugom kolu grupe G pobedili francuski Strazbur sa ubedljivih 15:5 i tako došli na korak od plasmana u osminu finala Kupa Evrope. U nedelju od 11 sati igraju protiv grčkog Apolona, koji, kao i Strazbur, ima po pobedu i poraz.

Strazbur je uspešno parirao Solnoku u prvih osam minuta. Filip Filipović je iz peterca postigao prvi gol na meču, nešto kasnije je Đuzepe Valentino poravnao, a Akoš Konarik je vratio Solnoku vođstvo dva i po minuta pre kraja prve četvrtine. Već u prvih par minuta drugog perioda Solnok je serijom 3:0 stigao do veće razlike (5:1). Crnogorski centar, Saša Mišić, sa igračem više je smanjio i sa rezultatom 5:2 se otišlo na odmor, a Marko Čion je dodatno smanjio zaostatak na otvaranju trećeg perioda. U završnih nekoliko minuta trećeg dela meča Solnok je preko Akoša Konarika, Radomira Drašovića i Duška Pijetlovića stigao do ubedljivog vođstva (10:4), a tu prednost je dodatno uvećao u poslednjoj četvrtini, te je tako došao do pobede sa 10 golova razlike (15:5).

Konarik je prednjačio sa četiri gola, dok je Filipović postigao tri, a David Janšik i Gergo Kovač po dva gola.

Solnok – Strazbur 15:5 (2:1, 3:1, 5:2, 5:1)

Solnok: V. Nađ, Anđal, Dori 1, Šegalmi 1, A. Nađ, Pijetlović 1, Janšik 2, Kovač 2, Konarik 4, Filipović 3, Drašović 1, Teleki, Banjai.

Strazbur: Ofner, Čion 1, Čulina, Ceska 1, Misi, Babić, Marković, Buha 1, Denuks, Mišić 1, Buden, Valentino 1, Fontani.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu