Pro Reko deklasirao Savonu i najavio Superkup Evrope

21-11-2015

Vaterpolisti italijanskog šampiona u devetom kolu prvenstva deklasirali su Savonu rezultatom 16:2. Pro Reko u sredu igra važnu utakmicu, pošto će se u meču Superkupa Evrope sastati sa Posilipom.

Šampion protiv Savone u gostima nije imao problema. Golovima Sandra Sukna i Aleksndra Ivovića, Pro Reko je poveo sa 3:0 u prvoj četvrtini. Serija gostiju nastavljena je u drugom periodu, kada je mrežu zatresao Dušan Mandić, a zatim je ponovo pogodio Ivović. Jedini igrač Savone koji je u ovom meču bio precizan, Kristijan Milaković, prekinuo je seriju Pro Reka, ali samo na kratko. Nizali su se golovi gostojućih igrača kao na traci, pa je pred kraj utakmice branilac titule vodio 16:1. U poslednjem minutu meča Milaković je postavio konačan rezultat 16:2.

Ivović i Sukno bili su najraspoloženiji, pošto su po tri puta bili precizni, dok su po dva dodali su Di Fulvio, Filjoli i Đorđeti.

Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška Pijetlovića i druge igrače Pro Reka u sredu očekuje važan meč protiv Posilipa u Superkupu Evrope, koji je italijanski šampion osvajao pet puta.

Povezane vesti

Gocić, Drašović, Filipović, Pijetlović

Filip Filipović i Solnok osvojili Kup Evrope

Vaterpolisti Solnoka

Solnok ubedljiv protiv Zvezde, finale Kupa Evrope je blizu

Radomir Drašović, Solnok

Solnok ubedljiv protiv Honveda pred derbi sa OSC-om