Pro Reko gostuje šampionu Evrope u Dubrovniku

09-12-2016

Utakmice drugog kola Lige šampiona igraju se u subotu, a najzanimljivije će biti u Dubrovniku, gde će aktuelni šampion Evrope, Jug, od 19 sati dočekati Pro Reko. Biće to repriza polufinalnog susreta Lige šampiona iz Budimpešte, kada je Jug posle peteraca prošao u finale. Dubrovčani su tada bili mnogo bolji, vodili su i sa četiri gola prednosti, ali su Italijani uspeli da se vrate na kraju. Međutim, Jug se posle peteraca plasirao u finale, gde je preko Olimpijakosa stigao do trona.

Ekipa Pro Reka na put je krenula u četvrtak, ali su vaterpolisti italijanskog šampiona istog dana odradili trening u Igalu sa Jadranom iz Herceg Novog, koji se u subotu u revanšu četvrtfinala Kupa Evrope sastaje sa Posilipom. Tim Vladimira Vujasinovića danas je trenirao na bazenu u Dubrovniku i nema sumnje da je ekipa spremna za utakmicu.

Početkom oktobra u Monte Karlu je odigran pripremni turnir i Pro Reko je tada savladao Jug. Dubrovčani su u prvom kolu, na svom bazenu, pobedili mađarski Eger, dok je Pro Reko u Italiji bio drastično bolji od Hanovera.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu