Pro Reko još jednom savladao Dinamo i zadržao maksimalan učinak

07-02-2019

Italijanski Pro Reko je jedini tim sa maksimalnim učinkom posle osmog kola u Ligi šampiona, pošto je Jug posle sedam pobeda upisao i remi. Vicešampion Evrope na svom bazenu je savladao Dinamo iz Moskve rezultatom 11:6, a ovu utakmicu je, kao i za vikend u domaćem prvenstvu, propustio Filip Filipović, koji je povredio ruku i sada je na terapiji. On će možda zaigrati u narednom kolu italijanskog šampionata protiv Katanije, ali je najvažnije da se oporavi za susret sa Sport Menadžmentom, koji je na programu 16. februara.

Moskovljani su poveli preko Adela Latipova, dok je Pro Reko čekao četiri minuta na prvi gol. Tada je mrežu zatresao Aleksandar Ivović, a 90 sekundi kasnije u strelce se upisao Dušan Mandić. Međutim, Igor Bičkov se pobrinuo da se na odmor posle prvih osam minuta ode sa rezultatom 2:2. Parirali su gosti i u drugom periodu, ali je tim trenera Ratka Rudića preko Gonzala Ečenike stekao dva gola prednosti (5:3). Tu prednost domaći su održavali i u nastavku meča, a u poslednjim minutima utakmice dodatno su uvećali razliku.

Frančesko Di Fulvio, Ečenike i Ivović su postigli po dva gola, jednom se u strelce upisao Mandić, kao i na drugoj strani bivši igrač Pro Reka, Duško Pijetlović. Najefikasniji na meču bio je Ivan Nagaev sa tri pogotka.

Takmičenje u Ligi šampiona se nastavlja krajem februara.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu